sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Kerttu kirjoittaa kirjeen

Kunnioitettu emäntä,

Sopihan sitä jo vihdoin tulla kotiin. Mitään tuliaisia et tuonut, mutta eihän siinä mitään uutta ole. Itsellesi ostit näemmä laukun, repun ja mekon. Laukun soljessa on käytetty kierrätettyä heijastinta koristeena ja nyt sitä ollaan olevinaan niin ekologista. Sillähän se maailma pelastetaan, kun ensin on suhattu Euroopan taivasta ristiin rastiin ilmaa pilaten. Se mekko on liian nuorekas ja siinä suositellaan käsinpesua. Tunget sen kuitenkin laiskuuksissasi pesukoneeseen ja pilaat koko retaleen.

Unohdit keskeyttää lehtitlaukset. Lehtiä on nyt pitkin ja poikin, tuskin ehdit lukea. Minä en ainakaan Aamulehteä lue: huonot sarjakuvat ja surkea urheiluosasto. Sanomalehtimuste jumiutuu ikävästi tassuihin.

Orkidea tököttää ikkunalla kukkaloistossaan, olen saanut seurata niiden avautumista päivittäin. En ole viitsinyt syödä, orkidea on maultaan kitkerä toisin kuin anopinkieli, jonka maku on pähkinäisen lempeä.

Pura matkalaukku heti, ettei se taas pyöri jaloissa viikkokausia.

Ystävällisesti,
Kerttu

2 kommenttia:

Hoo Moilanen kirjoitti...

Ihan selvästi Kerttu on syvällä sisimmässään tyytyväinen kun olet palannut kotiin. Hän vain esittää kitkerää eikä edes kovin hyvällä menestyksellä.

S kirjoitti...

Kertulla on ollut ehkä vähän tylsää? Mukavaa kun emäntä palasi korjaamaan tylsät aamulehdet ja antamaan kosteampaa murkinaa :)