torstai 28. kesäkuuta 2012

Muistisääntö

Olen asunut Tampereella jo viitisen vuotta, mutta siitä huolimatta tuppaavat Näsijärvet ja Pyhäjärvet menemään sekaisin. Muutamat lukijat jo edellisen tekstin virheellisestä järvestä huomauttivatkin. Enää eivät järvet mene sekaisin, sillä sain uuden muistisäännön: se järvi, jonka rannalla on Näsinneula on Näsijärvi ja se toinen on Pyhäjärvi. Tieto on hyvinkin oleellinen, sillä viime talvena Aamulehdessä kehoitettiin varomaan Pyhäjärveä heikon jäätilanteen vuoksi, kun taas Näsijärven jääkansi kesti meikäläisen painon ongelmitta.

Olen tänään takapäivystäjä ja kävin ensiavussa sähläämässä ja häiritsemässä muita päivystäjiä kaikenlaisilla tyhmillä kysymyksillä. Nuori mies otti EKG:n potilaasta, jota olin juuri haastattelemassa. Hän asetteli piuhoja paikoilleen. Ihmettelin, miten hän osaa pistää ne oikeaan järjestykseen. Mies kertoi, että jalkoihin laitetaan musta- ja vihreäpäinen piuha (maan värit) ja käsiin illves ja tappara (väreistä en ole enää varma), kumpi laitetaan vasempaan ja kumpi oikeaan, siinäkin oli joku tamperelaiseen jääkiekkoon liittyvä muistisääntö. Sanoin, etten ymmärrä asiasta mitään, koska olen muuttanut tänne Jypin kaupungista ja asunut sitä ennen Kalpan reviirillä. Nuori mies kertoi olevansa kotoisin Espoosta. Miten Espoosta voi olla kotoisin? Eräs tuttavani asuu juuri Vantaan rajan väärällä puolella, eikä haluaisi sanoa olevansa vantaalainen vaan hesalainen.

Huomenna alahuuleni leikataan kappaleiksi. Ajattelin ajaa leikkaukseen polkupyörällä. Saan huomenna vihdoin kirjahyllyn. Revin äsken seinästä törröttävät naulat irti. Kaikille kavereille tapahtuu jotain, M menee uuteen työpaiikkaan, P löysi miehen ja P:n tytär menee naimisiin, P:stä tuli vaari (eri sukupuolta oleva P kuin tuo miehen löytänyt), J sai lapsen. Minä saan vain kirjahyllyn ja sekin on itse maksettava.


5 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Kirjahylly taitaa tulla pitkässä juoksussa halavemmaksi kuin mies. Tai no, riippuu miehestä.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Kirjahyllyn kertakustannut on merkittävä, mutta käyttökulut alhaiset.

Unknown kirjoitti...

Mä en saannu ku pi... ja se se vasta ajanmittaa kalliiks tulee. ;DDD

Puskissa kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Puskissa kirjoitti...

Minä ja eräs ystäväni asumme myös Vantaalla, vaikka olemme syntyneet helsingissä. Olemma ratkaisseet asian sanomalla olevamme sudeettihelsinkiläisiä.

(en päässyt editoimaan kirjoitusvihreitä aiemmasta kommentista..)