keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Joogaa ja lääkkeitä

Hesarissa mainittiin, että Intiassa on valittu joogaministeri. Onnea Shripad Yesso Nalk! Sama ministeri vastaa myös muista vaihtoehtoisista hoidoista, jotka ovat maassa suosittuja.

Eilisessä joogassa teimme pitkän meditaation. Oikea jalkateräni puutui ja jouduin välillä ojentelemaan koipiani. Meditaation ensimmäisessä osassa painoimme vasemman kätemme rintakehäämme vasten. Sen jälkeen viskasimme oikealla kädellä huolemme olkapään yli. Huolia oli ainakin sata kourallista, joten käsi meni maitohapoille. Seuraavassa osiossa asetimme molemmat kädet eteemme, ja heitimme peukalolla ja keskisormella luunappeja ilmaan.  Samaan aikaan toistimme mantraa har, har, har, har. Viimeisessä osassa levitimme kätemme suorana sivuilemme ja toimme ne vartalon edessä ristiin, vuorotellen toinen yläraaja ylempänä ja toinen alempana. Tämä meditaatio otti niin koville, että oli pakko välillä huilata. Meditaatio tuli tehdä silmät suljettuna, mutta kurkistin varovaisesti silmäluomieni raosta, ja huomasin, että joku muukin lepäili.

Meditoiminen ei ole oikein auennut minulle. Olen aina luullut, että se on hiljaista ja staattista toimintaa. Nyt minulle on selvinnyt, että siihen voi liittyä tälläistä fyysistä aktiviteettia, laulua ja jopa viheltämistä. En tiedä mitkä sen vaikutukset ovat. Voiko mistään harjoituksesta saada tuloksia, jos ei tiedä mitä ne voisivat olla?

Tästä tulee tilkkutäkki, mutta ei haittaa, kai. Eilisessä Hesarissa kirjoitettiin lääkäriasemasta, jossa oli tehtailtu reseptejä lääkkeiden päihdekäyttäjille. Lehdessä mainittiin, että kyse oli masennuslääkkeistä kuten Diapam ja Tenox. Mistä lähtien bentsodiatsepiinit ovat olleet masennuslääkkeitä? Luulisi maallikonkin tietävän, että kyse on rauhottavasta lääkkeestä ja nukahtamislääkkeestä.

Olen kerran saanut Kelalta kirjeen kirjoitettuani vahvahkoa särkylääkettän potilaalle, joka oli hakenut tietämättäni samaa rohtoa seitsemältätoista eri lääkäriltä. Minulle ei tullut mieleenikään, että hän saattaisi olla lääkeaineen väärinkäyttäjä. On lähdettävä siitä, että potilas puhuu totta, muuten työ käy hankalaksi.

Jokaisella meillä on heikko kohtamme, ehkä useitakin. Minun (fyysisesti) heikoin kohtani on nenä. Akilleen kantapääni onkin nenä. Se on sinänsä suora ja oikealla paikallaan keskellä kasvoja. Nenäni on usein tukossa ja vuotaa. Flunssassa saan infernaalisen nuhan, en koskaan yski. Olen nenäliinojen suurkuluttaja. Ostan aina ison perhepakkauksen, silti nenäliinat ovat aina lopussa, ja joudun siirtymään vessapaperiin.

On kovin epämiellyttävää yrittää nukkua kun ilma ei kulje sierainten läpi. Kokeilin illalla jopa sarvikuonohuuhtelua. Tungin kannun nokan toiseen sieraimeeni, jolloin tunsin kammottavaa  painetta. Pitkän odottelun jälkeen toisesta sieraimesta tipahti pienen pieni vesipisara.Vaihdoin luonnonmukaisen hoidon kovaan lääkehoitoon ja nielaisin Duact-kapselin.


3 kommenttia:

Hoo Moilanen kirjoitti...

"Voiko mistään harjoituksesta saada tuloksia, jos ei tiedä mitä ne voisivat olla?"

Mielen salattu voima -dokkarissa (kolmiosainen, vieläkin nähtävissä Vimeossa) kerrottiin mm. siitä, että potilaat kehittelivät itselleen sellaisia lääkkeiden sivuvaikutuksia kuin mistä lääkäri oli varoittanut. Eli esim. jostakin hyvin miedosta lääkkeestä saatiin valtavat sivuvaikutukset, koska niin oli kerrottu...

Mielen voima on ihmeellinen, hyvässä ja pahassa.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Placebo on oikeasti vaikuttava tuote, se on tutkittu ja sekin aiheuttaa sivuvaikutuksia.

Hoo Moilanen kirjoitti...

...Ohjelmassa puhutaan myös nosebosta!

Taisi olla ensimmäinen osa. Vink vink!