keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Kuuntelin uutisia

Vuorotteluvapaalla alkaa pohtia kaikenlaista, jopa uutisia, vaikkei siihen olekaan varsinaisia edellytyksiä. Monesti pitkittyneiden aamukahvituokioideni taustalla soi Selena-  radioni, joten uutisaltistukselta ei voi välttyä.

Barack Obama toimii suomalaisesta näkökulmasta perinteisen presidentillisesti. Hän on viisas ja sovinnollinen. Silti amerikkalaiset eivät pidä hänestä. Heidän mielestään Obama on heikko. 

Mitäköhän he ajattelisivat Niinistöstä, joka on yleensä suomalaiseen tapaan vaatimattomasti hiljaa, eikä uhittele naapurivaltioille. Pian presidentillä on edessään vuoden vaativin koettelemus, itsenäisyyspäivävieraiden kättely. Odotamme mielenkiinnolla, minkälainen kolttu Jennillä on yllään.

Perhesurmat järkyttävät ymmärrettävästi meitä kaikkia. Kun pari tällaista tapahtumaa asettuu lähekkäin, tulee vaikutelma näiden tragedioiden lisääntymisestä. Tilastojen mukaan lapsisurmat ovat kuitenkin vähentyneet. Tämä johtuu siitä, ettei epätoivottuja lapsia juurikaan enää synny.

Usein pyritään syyttämään viranomaisia. Kukaan ei lopulta pysty estämään kaikkea pahaa, jota kodin seinien sisällä tehdään.

Kun nainen tekee tällaisen epätoivoisen teon, puhutaan uupumuksesta ja vaaditaan lisää erilaisia palveluja. Kun kyseessä on mies, taustalla ajatellaan olevan jonkinlaista maskuliinista väkivaltaista käyttäytymistä.

Toivon hartaasti, että enemmistö kansanedustajista äänestää tasa-arvoisen avioliittolain puolesta. Silloin tyttäreni ja moni muu saa samat oikeudet ja tietysti myös velvollisuudet kuin muutkin ihmiset. Tavallaan kyse on myös hänen elämänsä hyväksymisestä ja tunnustamisesta.

Kun Ruotsissa äänestettiin asiasta, todettiin, että pitäähän Jonas Gardnellin ja Mark Leevengoodin päästä naimisiin. Suomessakin olisi hyvä olla joku rakastettu, tunnettu homopari, joka realisoisi asiaa, esittelisi kotiaan ja vaatekaappejaan. Pekka ja Antonio eivät oikein täytä tätä paikkaa.

Vanhatkin ihmiset sopeutuvat tilanteeseen. Eivät iäkkäät vanhempani ole mitenkään romahtaneet vaikka lapsenlapsella on samaa sukupuolta oleva kumppani. Kun näkee, miten rakastuneita he ovat, on vaikea ymmärtää mitä pahaa heidän onnessaan on.

Jos laki ei mene läpi nyt, niin se menee joskus myöhemmin.

Tämä riittänee tälle päivälle. Lupaan palaavani päivittämään tänne lähinnä joogatunneistani, jumppakäynneistäni, neuletöistäni ja kaikenlaisista muista tärkeistä asioista. Jätän politiikan niille, jotka ovat siihen perehtyneet. 

Ei kommentteja: