torstai 6. marraskuuta 2014

Rentouttavia harrastuksia

Kollega väittelee huomenna. Olen saanut kutsun  karonkan jatkoille. Sovittelin vanhaa iltapukuani, joka mahtui ilokseni päälleni. Pyörähdellessäni peilin edessä huomasin selässäni kummalliset pussit. Näytti siltä kuin minulle olisi kasvanut kyttyrä. Yritin peitellä tilannetta erilaisilla huiveilla, kunnes huomasin pukeneeni leningin väärinpäin.

Sain eilen kodinhoitokohtauksen. Luin marttojen sivulta pyykinpesukoneen puhdistuksesta, johon suositeltiin käytettäväksi sitruunahappoa. Ostin 100g kyseistä tuotetta apteekista, annostelin sen koneeseen ja pyöritin koneen 90 asteen ohjelmalla. Osan, johon pesuaine kaadetaan, voi näköjään irrottaa koneesta. Pesin lokerot pulloharjalla ja tunsin voimakasta tyydytystä puhtaasta koneesta. Käytin tyhjää pesukonetta vielä pesuaineen kanssa. Tyhjänä lingotessaan se ei sanonut tsunami, tsunami, kuten sillä on yleensä tapana. Tyhjä kone lie kevyempi pyörittää kuin täysi.  Kävin illalla moneen otteeseen katsomassa ja haistelemassa puhdasta kodinkonetta.

Olen vienyt vanhat lääkkeet apteekkiin, kahdet kengät suutariin, pessyt hellan tauksen ja kahvinkeittimen (marttojen ohjeilla tietysti).

Mitä ei ihminen tekisi, ettei tarvitsisi kirjoittaa. Claes Andersson kirjoittaa kirjassaan "Luova mieli", kuinka hänen oli pakko lähteä etsimään kaupoista punaista pannumyssyä kesken kirjoitusprojektin . Käsikirjoituksessani on tällä hetkellä sata liuskaa. Sanoja on vain 20 405.  Väillä kirjoittaminen on hauskaa, välillä ei. Niinä vähemmän hauskoina hetkinä alkaa pohtia projektin järjellisyyttä. Varsinkin kun kyse on harrastuksesta. Harrastuksien kuuluisi kai rentouttaa.7 kommenttia:

Timo Lampi kirjoitti...

Siis JUMppamatto, teet tuli nenän kautta takas esille. Klänninki nurinperin. :D

Voi halavattu, mä oon vastaavs rojektis päässy neljänneksee siitä mitä sinä. Mutta puolustukses voin yrittää sitä, et se oli viikon häiriö pääkopassa.

Välillä on hyvä piiskata itteään harrastuksella. Sitten voi hyvin mielin maata sohvalla kakkuja syöden ja elokuvista nauttien. :D

Veela kirjoitti...

Ihanaa, puhdas pesukone! Onnittelen. Keskimäärin koskaan ei ole niin siistiä kuin silloin, kun pitäisi tehdä jotain pitkäkestoista keskittymistä vaativaa kotioloissa, oman aikataulun mukaan.

Anonyymi kirjoitti...

Siis apua tuo mekkojuttu, kuålen! (Pakko laittaa huutomerkki).

Åboriginal

Marra kirjoitti...

Mekkojuttu oli niin paras :D :D :D

Meidän pesukone on yli 10 vuotta ollut käytössä, enkä ole kertaakaan sinne tunkenut sitruunahappoa. Vaikkakin olen peräti kirjoittanut sen marttojen ohjeen siivouskaappiin lapulle siltä varalta, jos inspiraatio iskee.

Mulla oli aikoinaan kouluaikoina voimissaan tuo ilmiö, että kun olisi pitänyt lukea kokeisiin, alkoi siivoaminen ja Aamulehden pörssikurssitkin kiinnostaa enempi.

Hoo Moilanen kirjoitti...

Pesukone tarvitsee sitruunahappoa siinä kuin kahvinkeitin etikkaa tai jotakin tarkoitukseen varta vasten kehitettyä ainetta. Köykäisesti pulputtaa sen jälkeen kahvi kannuun, nopeamminkin.

Sijaistoiminnot on hyvä hoitaa alta pois. Ehkä pienet, tekemättömät työt estävät luovuuden virtaa?

Kaisa kirjoitti...

Kodinhoitokohtaus, hyvä termi. Pitää hankkia sitruunahappoa...Puhdistatko nukkasihdin?

Heidi kirjoitti...

En tiedä missä sellainen on.