torstai 9. heinäkuuta 2015

Jana

Joku löysi työpaikan kahvihuoneen kirjahyllyn alakaapista jouluisen konvehtikätkön. Söimme harmaalaikullista suklaata, joka oli toivottavasti jäännne viime eikä joltain aiemmalta joululta. Vaikka pöytään iskettäisiin pussillinen styrox-paloja, niin ahmisimme nekin. Konvehtien maku ei ollut kovin oleellisesti kärsinyt pitkästä säilytysajasta. Meillä on tapana joulun aikaan piilottaa itseltämme konvehtirasioita, sillä olemme pieniä ahmatteja, joilla ei ole mitään rajoja.

Ostin tänään hellemekon, sillä täytyyhän jossain vaiheessa tulla niin sietämättömän kuuma, että  pientä sievää vaatetta tarvitaan. Katsoin eilen tanskalaista ohjelmaa miehestä, joka on maansa tyyli-ikoni. Kuusikymmenvuotias herrasmies esitteli vaatekaappiaan ja sen jälkeen tanssahteli Twist and shoutin tahdissa komean toimittajan kanssa. Tanskalaiset ovat rennon tyylikkäitä. Tyyli-ikoni oli yllättäen naimisissa ja hänellä oli kolme aikuista lasta. Mies voi olla tyylikäs, mutta silti hetero.

Vuorotteluvapaalla en katsonut juuri lainkaan televisiota. Nyt olen niin väsynyt, että tuijotan puutarhaohjelmia, ohjelmia tanskalaisista miehistä, jotka pukeutuvat hyvin tai keräävät design-lamppuja. Jos piirtäisin janan, jonka alkupäässä olisi suunnaton väsymys ja toisessa päässä hurja tarmo ja levänneisyys, niin siihen voisi asettaa erilaiset aktiviteetit tähän järjestykseen: päiväunet- puutarhaohjelmat- somessa laahustaminen- Hesarin- dekkarin -romaanin- runojen lukeminen-  puhelimessa puhuminen (sohvalla maaten)- kaupungilla hengailu- elokuvissa käyminen- lenkkeily - ystävien tapaaminen- ammattikirjallisuuden lukeminen- fiktiivinen kirjoittaminen- rakkauden etsiminen.

3 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

On kuitenkin mukavaa, että jaksat kirjoittaa tätä viihdyttävävä blogia. Luen sitä vaikka en jaksaisi muuta tehdä.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Tämä on viihdettä minulle. Kiitos.

Nimetön kirjoitti...

Oletko samaa mieltä kuin maamme hallitus, että vuorotteluvapaa ei edistä työssä jaksamista, minkä vuoksi sitä kannattaakin rajoittaa tai peräti lopettaa se kokonaan?