lauantai 25. heinäkuuta 2015

Tyyli-ikonit

Olen katsonut Femmalta kaksi osaa ohjelmasarjasta "Tanskan tyyli-ikonit". Ohjelmassa toimittaja vierailee jonkun tanskalaisen tyylikkään ihmisen kotona ja vie tuliaisiksi pullon shampanjaa ja täytekakun. Molemmissa näkemissäni ohjelmissa tyyli-ikoni oli yli kuusikymmenvuotias. Viimeisessä osassa kotiaan ja vaatekaappian esitteli nainen, joka pukeutuu mustaan ja punaiseen. Hänet muistetaan kirjavista sukkahousuista, joita naisen kaapissa oli kolmesataa kappaletta. Ne olivat toinen toistaan hauskempia. Tällainen ihminen on kanssakulkijoiden päivän piriste. Oma sukkahousuvalikoimani on lopulta kovin vaatimaton.

Pukeutumista pidetään pinnallisena, mutta minusta se on yksi itseilmaisun tapa. Jos kiinnittää huomiota siihen mitä laittaa päälleen on pinnallinen ja itsekäs. Vaateiden ostajat ovat luonnon pilaajina ja kehitysmaan asukkaiden riistäjiä. On kuitenkin mahdollista ostaa vanhoja vaatteita tai ekologisesti tuotettuja vermeitä. Vaatteita ei lopulta tarvitse olla kovin paljon, sillä niitä voi piristää oransseilla sukkahousuilla.

Vanhempien ihmisten liian nuorekasta vaatetusta pidetään edelleen pahana. Kypsässä iässä ajatusten pitäisi jo olla tuonpuoleisessa eikä kivoissa farkuissa tai nätissä mekossa.

Kävimme eilen luokkakaverini M:n kanssa viinipihalla juomassa lasilliset viiniä. Tapahtumaan olivat kokoontuneet Tampereen keski-ikäiset. Kiinnitimme huomiota kahteen seitsemänkymppiseen naiseen, jotka oliva pukeutuneet kovin nuorekkaasti nahkatakkeihin ja farkkuihin ja näyttivät piristäviltä.

Tampereen kesässä järjestetään monta festivaalia. Festivaalivirta kulkee ohi kuin Keski-Euroopan kaupungit, ei erota milloin toinen loppuu ja toinen alkaa. Esiintyjät ovat kaiken lisäksi joka vuosi samat: Paula Koivuniemi, Yö, Popeda ja Eput.

2 kommenttia:

Pölö kirjoitti...

"Kypsässä iässä ajatusten pitäisi jo olla tuonpuoleisessa eikä kivoissa farkuissa tai nätissä mekossa"

Ihanasti sanottu, tämän otan heti käyttöön.

Timo Lampi ☺ kirjoitti...

Hauska ohjelma ja viimeisimmässä osassa myös mainio kakku. No, onhan nainenkin persoona. Ne piristävät mieltä, kun osaavat silti ikääntyä suht arvokkaasti.
Mut tunnetaan siitä, että mulla on aina ulkosalla ollessani lippis päässä, oli sitten helle tai paukkupakkaset. Niitä lippiksiä on hyvä olla viitisenkymmentä kappaletta, joista kymmenkunta ns. parempia lippiksiä, parikytä peruslippistä ja loput käytössä kulahtaneita työlippistä.