sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Vierailu

Minulla kävi vieraita. Kaikki keskittyivät Kerttuun: sen silmien väriä ihasteltiin ja hassuja tassuja päiviteltiin. Ihan kuin silloin, kun aikuisten joukossa tepastelee lapsi. Lapsukaiseen kiinnitetään kaikki huomio: pohditaan ketä hän muistuttaa, mitä kaikkea hän osaa ja mitä hassua hän on joskus sanonut.

Kerrtu nuoli innoissaan tupakoivan vieraan sormia. Se on selvästi nikotiiniaddikti. Ilmankos asunnossa tuntuu ajoittain hento aavistus tupakan tuoksusta, se ei tulekaan naapurista. Pitää hankkia Kertulle nikotiinipurukumia. Pitkäkarvaisen nikotiiniriippuvaisen on hankala käyttää laastaria. Kerttu saattaisi pitää nuuskasta, mutta nuuskamälliä suupielessä roikottava Rag Doll näyttää ruokottomalta.

Kuvittelimme Kertun salaista elämää. Kerttu nuuskaa kokaiinia. Kaataa pulverin pöydälle ja vetelee jauhoa K-plussakortilla, käärii viidenkympin setelin rullalle ja vetää sen kautta huumaavan aineen pieniin sieraimiinsa. Kasaa tassulla pöydälle jääneet rippeet ja sivelee ikeniinsä.

En ole edes nähnyt kyseistä huumetta käytettävän, mutta käytännön toteutus todennäköisesti onnistuisi kymmenien televisiosarjojen ja elokuvien katselun pohjalta. Paras on Woody Allenin Annie Hall (en ole varma elokuvasta), jossa Allen aivastaa, niin että kallis pöly leviää ympäriinsä.

Valmistelin koko aamun vieraiden saapumista: kävin torilla, kaupassa ja Alkossa. Kannoin koko kuorman toiseen kerrokseen. Imuroin, vaihdoin puhtaat pyyhkeet. Laitoin ruokaa ja katoin pöydän. Kun vieraat tulivat, ei ruoka enää maistunut (olin maistellut keitoksiani ruokaa laittaessani). Väsähdin kaikesta riehumisesta. Tarjoilut kehuttiin onnistuneiksi ja minulle jäi kaksi pulloa punaviiniä (sain tuliaiseksi pari pullollista). Likaisia astioita kertyi korkeat kasat: valkoviinilaiseja, punaviinilaseja, vesilaseja, kahvikuppeja ja kolmenlaisia lautasia.

Sain tuliaisiksi kokoelman Peter von Baghin esseitä (Cinefilia, Filmihulluuden syvempi olemus)!

Vieraat saapuivat muualta ja halusivat terassille. Niinpä hytisimme vielä hetken Tuopin terassilla kunnes luovutimme ja siirryimme sisälle. Saavuin kotiin puolilta öin ja erinomaisessa kunnossa (tosin palelin ja olkapää oli jostain syystä kipeä). Voin lähteä lenkille kunhan astianpesukone on pyörinyt ja sade hieman taukoaa.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nuuskasta.

Täällä Ruotsissa saa kaikenlaista nuuskaa: ei pelkästään tupakasta valmistettuja. On ekologisiakin. Toiset tykkää pieniin tyynyihin pakatusta, toiset irtosellaisesta. Voi myös hankkia irtonuuskaa ja maustaa sen sitten mieleisekseen. Monet pääsevät eroon tupakanpoltosta juuri nuuskan avulla, tosin jäävät sitten kiinni siihen.
Saksassa saa nenään laittava nuuskaa; se aivastuttaa.

Siiri kirjoitti...

kokaiinia ei ehkä käyttöön, mutta diilaamaan. koira siis. vois hämätä lainvalvojia hetken.

Heidi kirjoitti...

Kissa. Minä olisin paras rikollinen, kukaan ei osaisi epäillä. Pitäisi vain hankkia ensin pre paid liittymä rikollisia touhuja varten. Kerttu tuskin kuljettaisi huume-eriä rajan yli vatsalaukussaan. Se syö vain Shevaa.

Heidi kirjoitti...

Anteeksi: Shebaa

Ilona ja Zetor kirjoitti...

Vieraat tiesivät arvojärjestyksen - kuka on tärkein. Hyvä. Niin meidänkin vieraat.