keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Kesä

Potilaat tulevat vastaanotolle shortseissa, hihattomissa paidoissa tai hellemekoissa. Paljaat varpaat kurkistavat sandaaleista. Ei tarvitse odottaa, että potilas kiskoo auki ja kiinni talvisaappaiden vetoketjun, riisuu pitkät housut, kalsarit, sukkahousut, villasukat, froteesukat, aluspaidan, pitkähihaisen paidan, fleecen, villapaidan ja pukee samat vermeet takaisin päälle. Voisi luulla, että tämän toimituksen aikana voi kysellä vointia, mutta ei. Jostain syystä ihmisillä on taipumus keskeyttää villatakin nappien avaaminen vastaamisen ajaksi.

Ihmiset pyyhältävät vastaanotolle aurinkovoiteelta ja lomalta tuoksuen matkalla uimarannalle tai mökille. He kysyvät lääkäriltä "Joko kohta on loma?" ja pyyhältävät Tallinan risteilylle. Unohtavat tulla, käydä laboratoriossa ja peruvat aikansa. Talvella joutaa taas sairastaa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tuolla kainuun puolessa tutun lääkärin mukaan ihmiset kokevat aina marja-aikaan ihmeparantumisia. Leppoisaa aikaa terveyskeskuksissa, vaan annas olla, kun marjakausi on ohi. Kyllä taas sivut menee, juilii ja huippoo.