torstai 24. syyskuuta 2015

Juttu

S sanoi, että nuorilla on kaksi seurustelun tasoa: toinen on "juttu" ja toinen varsinainen seurustelu.  Jos meneillään on juttu, tavataan silloin tällöin ja yövytään satunnaisesti toisen luona (kyse on vielä lapsuudenkodissa asuvista nuorista). Seurustelevat parit viettävät kaikki yöt yhdessä jomman kumman kodissa.

En olisi kehdannut viettää öitä poikaystävän luona silloin, kun hänen vanhempansa olivat paikalla, enkä tuoda häntä kotona aamiaispöytään. Kaikki tiesivät, että vietimme yöt samassa sängyssä kun vanhemmat olivat poissa. Sitä ei vain oltu huomaavinaan vaikka Ford Caprin jättämät öljyläikät koristivat rivitalon edustan asfalttia vanhempien mökkireissujen jälkeen.

Aikuisten seurusteluun on tullut uusi taso: hetki, jolloin parisuhde ilmoitetaan facebookissa. Se on vähän samantapainen julkinen merkki kuin kihlasormus. Ilmoituksen perään kertyy pitkä jono onnentoivotuksia. Sellainen parisuhteellisuuden ilmoitus on varmaan sovittava etukäteen, sillä joskushan toinen mielestään seurustelee toisen kanssa vaikka toiselle se on vain juttu.

En tiedä miten facebook reagoi parisuhteen päättymiseen. Todennäköisesti se ilmoittaa positiivisesti järjestelmän käyttäjän olevan taas iloinen sinkku.  Siitähän voi vaikka tykätä.

2 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Facebook-etiketti kuulostaa vaativalta kun hallitsee itse vain joulukorttilistatason (kelle aina täytyy lähettää, kelle lähetetään ihan omaksi huvikseen, keltä tulee itse tehtyjä ja keltä Taidetta ilman käsiä...)

bert kirjoitti...

"...is now single." ilmoittaa ainakin englanninkielinen Facebook, ja kerää yleensä tuhat "voi ei mitä tapahtui :(" -kommenttia, harvemmin tykkäyksiä.