keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Lattiapäivitys

Äärimmäisen jännittävät lattiapäivitykset jatkuvat:

Kävin tänään residenssissäni tarkastamassa vesivahingon nykytilan. Päästäkseen olohuoneeseen oli loikittava eteisen tukkivan jätesäkkivuoren yli. Säkeissä vaikutti olevan purua. Keittiön puolelle astuakseen oli avattava suojamuovissa kulkeva vetoketju. Tungin sormeni keittiön lattian alta paljastuviin materiaaleihin, jotta voin kertoa teille, että lattiaeristeenä on käytetty purua ja hiekkaa.

En saa vakuutusyhtiöltä mitään korvausta keittiön kaapeista, sillä ainoastaan sokkelilaudat ovat tärvääntyneet. Kuivatusfirma teki tarjouksen uusista kaapeista (kaapit, tiskipöytä, vanhojen kuljetus pois ja uusien tilalle sekä asennus). Tarjous oli 4400 euroa, joka tuntui kalliilta ottaen huomioon keittiön pieni koko ja kaappien melko vähäinen määrä. Olisihan se helppoa, kävellä vaan uuteen siistiin keittiöön ja asetella astiat kaappeihin.

Sipilä haluaa viedä meiltä kunnallisen puolen nöyriltä uurastajilta kahden viikon loman (kahdeksan lomapäivää ja kaksi arkivapaata). Olen aina vakuutellut itselleni, että vaikka palkka on kehnompi, niin onhan lomaa enemmän ja työkin tuntuu tarpeelliselta. Niin ei voi enää ajatella, monestakaan syystä.

Kunnallisen puolen matalapalkkaiset naiset, opiskelijat ja eläkeläiset vauhdittaavat uhrauksillaan Suomen talouden nousukiitoon! 

4 kommenttia:

Timo Lampi kirjoitti...

Vaikuttaa vähän samalta huijjaukselta kun meidän talossa: Putki poikki ja kahden asunnon sauna+kylppäri uusiks. Ensin sanovat että vakuutus maksaa, mutta sitten kelkka kääntyi ja rahaa paloi taloyhtiöltä 25 000€.

Ketkuja ovat!!

Muuten, ihan normaalilta näyttää rakenteet siellä teillä.

Motoristin Mutsi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Motoristin Mutsi kirjoitti...

Kun en ole ihan perillä keittiön koosta, niin on hieman vaikeaa tietenkin arvioida, mitä todella maksaa. Meillä - vaikka käytimme todella edullisia kaappeja - tuli pelkät tarveaineet maksamaan 2000-luvun alussa 3200 eur, eikä tuo sisältänyt kaappeja edes koottuina. Saati asennusta tai vanhojen poiskuljetusta, jotka molemmat hoidettiin omin voimin. Eli allekirjoittaneen korviin tuo ei kuulosta mitenkään ihan mahdottomalta hinnalta. Ja työn osuudestahan saa sitten sen kotitalousvähennyksen :-)
(Jos tuli kommenttituplana, niin pahoittelen, vielä ei tullut veistiä, että olisi lähtenyt)

Anonyymi kirjoitti...

Tee se itse -keittiö vaikkapa Ikeasta.
Saksassa ja Norjassa moni muuttaessaan ottaa kaikki keittiövarusteet kaappeineen kaikkineen mukaan ja seuraava asukas rakentaa sitten omat kaapikot ja hankkii kodinkoneet mielensä mukaan.