tiistai 8. syyskuuta 2015

Vesivahinkojen diagnoosi ja hoito

Nainen (ja kissa) kotiutuu yllättävän nopeasti uuteen asuntoon. Kotoutumista edistävät tutut funktionaaliset Ikea-huonekalut, -tekstiilit ja astiat. Käytännölliset valkoiset Färgrik-mukit, pienet ja suuremmat matalat ja syvät lautaset. Ikea-lipasto, -hylly ja -televisiotaso.

Kotini ikkunoista näkyy katu, sisäpiha ja puiden rungot. Kun katson täällä ulos, näen  pihapuiden latvojen heiluvan tuulessa. Väliaikaisen asuntoni vieraasta tuoksusta on tullut parissa päivässä tuttu.

Ikea-peiton alle nukahtaa turvallisesti.

Yritin soittaa remonttimiehelle, mutta hän oli koko päivän koulutuksessa. Mietin koulutuksen aiheita kuten "Näytönastekatsaus vesivahinkojen hoidosta", "Uutta kylpyhuoneiden vesieristyksistä" ja "Vesivahinkojen diagnoosi ja hoito".

Nykyään nostalgisoidaan vanhoja Arabian astoita. Tämän hetken lapset huokailevat kahdenkymmenen vuoden päästä kun näkevät valkoisia käytännöllisia Färgrik-mukeja ja valkoisella vesipesun kestävällä irtopäällysteella päällystettyjä Ektorp-sohvia.


2 kommenttia:

ketjukolaaja kirjoitti...

Arabiastako lie juohtunut mieleen, mutta luin ensin huolimattomasti, että "valkoisella vesipiipun kestävällä irtopäällysteellä". Sitä se lukutaito tiettää.

Anonyymi kirjoitti...

Velimies kertoi, että mielellänsä tekisi heti töitä, mutta istutetaan aina ensin koulunpenkille: turvallisuusmääräykset etc.