lauantai 12. syyskuuta 2015

Toipuminen

Olen ottanut väliaikaiskotini väliaikaisesti haltuuni: pessyt astiat, tyhjentänyt laukun, pedannut sängyn, vienyt roskat ja toivottanut väliaikaisnaapurille hyvät huomenet.

Kävelin auringosta hurmaantuneena kokoustamisesta jäykentyneillä jaloillani Pyynikille ja join munkkikahvit. Tein lenkkini väärin päin, joten sain kaipaamaani vaihtelua.

Katselin keittiökalusteliikkeen nettisivuja, jotka olivat todella surkeat. Kaapeista löytyi vain kaavakuvia. Kuka saattaa inspiroitua mustavalkoisista kuvista, joihin on piirretty kalusteiden mitat? Sellaisilla kaavakuvilla kaappeja saa myytyä korkeintaan miespuolisille insinööreille.

Keskustelimme eilen pohjoismaisen yhdistyksemme tulevasta kokouksesta. Kokousta ei saa kuulemma pitää paikassa, jonka nimessä esiintyy sana spa, holiday tai resort. Hyvä kokouspaikka olisi keskellä kaupunkia sijaitseva betonibunkkeri, josta ei näkisi ulos ja jonka ovet lukittaisiin kun kokous alkaa ja avattaisiin sen päättyessä.

Meillä oli eilen kiire laivasta junaan. Seisoimme hyvissä asemissa odottamassa aluksen saapumista satamaan. Rasvasin laukun pyörät, tönäisin muutaman mummon ja lapsiperheen sivuun ja juoksin kohti takseja. Istuimme hikisinä taksissa, paitsi V, jota aina paleltaa. V sanoi, että hän oppi koulutuksessa yhden asian, muttei muistanut minkä. Ehdimme junaan.

Ei kommentteja: