tiistai 15. syyskuuta 2015

Miesten työt ja naisten hoitotyöt

Väistöasunnon sänky on liian pehmeä ja tyynyt korkeita ja muhkuraisia. Hain kotoa oman rakkaan littanan tyynyni, mutta en jaksanut kantaa tänne futoniani. Väistöasunnon olomakuuhuonetta kalustaa kaksi kapeahkoa sänkyä, jotka on aseteltu sievästi vierekkäin. Sängyt ovat kevytrakenteisia ja saa pelätä putoavansa unissaan toisistaan irtautuvien sänkyjen väliin. Illalla niin sopuisasti yhdessä makaavat sängyt ovat yleensä tehneet välirikon aamuun mennessä.

Kerttu ryökäle nukkuu tällä hetkellä sängyn päällä ja kerää voimia yön riemukkaaseen riehuntaan. Se pitäisi herättää, ettei se jaksaisi hyppiä yöllä ylitseni, tehdä matot kurtulle rullaavia spurtteja ja päästellä naapureita kauhistuttavia huudahduksia. Kyllä, kissa huudahtelee. Onneksi ei mitään kovin hävytöntä. Illalla on pujahdettava nopeasti peiton alle, sillä Kerttu on kovin tykästynyt vartalovoiteen makuun.

Tytär menee pyrkimään levyseppähitsaajakoulutukseen. Hän on puolitoistametrinen ja hänen tennarinsa ovat kokoa 36. Onkohan kukaan levyseppähitsaaja katsonut niin laajan valikoiman mykkäelokuvia kuin tyttäreni? Ovatko he lukeneet Dostojevskin tuotannon? Varmaan joku on.

Opiskelin ensin teknisessä korkeakoulussa ja hain pakollista harjoittelupaikkaa. Joku isän tuttu omisti sähköfirman, jonne suunnistin haastatteluun jalat tutisten. Potentiaalisen työpaikkani seinällä roikkui tyttökalentereita työympäristöä piristämässä. Johtaja sanoi minulle "On meillä ollut naisiakin töissä, siivoojina". En lopulta mennyt harjoitteluun ollenkaan vaan vaihdoin opiskelupaikkaa.

Eräs kirjoituskaverini (nainen) vaihtoi sosiaalialan työnsä maalariksi kouluttautumiseen. Ala on kuulemma nykyään naisten suosiossa.

On hienoa, että joku opiskelee muutakin kuin terveydenhoitoalaa, vaikka työllisyys onkin täällä melko taattua. Ei kai siitä tule mitään, että hoidamme lopulta kaikki toinen toisiamme.

2 kommenttia:

Partapappa kirjoitti...

Se on ihmisissä kummallista, tai enempiki kansoissa, et täällä kotosuomessa kunnioitetaan lekureita, mutta itänaapurissa he ovat lähes kulkukoiran asemassa. Tunnen kymmenkunta venäläistä, eri alojen spesialisteja ja kaikki ovat tämän mulle kertoneet.

Naisten rynniessä eri "miesten" aloille, on ammattinimiä jouduttu muuttamaan. Putkimies on nykyään putkiasentaja ja lappuliisoista on tullut pysäköinninvalvojan apulaisia.

Hiukka vaikeaa kirjottaa kun kissa makaa rinnan päällä. :D

Motoristin Mutsi kirjoitti...

Pakkonaita sängyt yhteen nippusiteilllä, niin eivät karkaile yön aikana :)