tiistai 29. syyskuuta 2015

Tupperware-laatua

En ole koskaan käynyt Tupperware- kutsuilla. Ex-anoppini oli Tupperware-ihmisiä ja olin miniänä hänelle suuri pettymys, sillä en hyppinyt ilosta tasajalkaa saadessani lahjaksi noita käteviä ylihintaisia muovikippoja.

Työpaikan kahvihuoneeseen kertyy rojua: kivikovia leivänpaloja, kesäsijaisten kaurahiutalepaketteja ja tyhjiä eväsrasioita. Sairaalahuoltaja keräsi ilman omistajaa riutuvat rasiat muovikassiin ja liimasi päälle tarralapun "Ota tästä". Aloin innoissani penkoa kassia ja löysin kaksi aurinkoisen keltaista Tupperware-eväsrasiaa. "Saako näitä oikeasti ottaa?" kysyin.

Nyt omistan kaksi laadukasta muovirasiaa: toinen eväsleipiä varten ja toisen tarkoitusta en ymmärrä, neste siitä ainakin valuu kassin pohjalle (pakkasin siihen tyhmyyksissäni salaattia). Ehkä siinä voi kuljettaa keksejä, pähkinöitä tai ihan taatusti ehjiä kirsikkatomaatteja (rasia on kovin pieni).

Pakkaan iltaisin eväät näihin iloisiin laadukkaisiin astioihin ja pelkään, että joku tunnistaa jomman kumman omakseen ja alkaa vaatia sitä takaisin.

Olen mennyt jopa niin pitkälle, että ostin lähikaupasta muovisen Orthex-eväsrasian. Se ei ole yhtä kallis kuin Tupperware-rasia, eikä se voi millään olla yhtä kestävä, mutta siinä pysyy nestekin sisällä!

5 kommenttia:

Hoo Moilanen kirjoitti...

Kai sinä "suhautat" Tupperin kannen? Silloin se on ilmatiivis.

Heidi kirjoitti...

En suhauttanut. Mitenköhän se tapahtuu?

Hoo Moilanen kirjoitti...

No sillä lailla, että kun kansi on kiinni, pidä peukku kannen keskellä (varsinkin, jos se on pyöreä - siis kansi ;) ja tue muilla sormilla kipon reunan yli pohjaan asti. Sitten vedä toisen käden sormilla vähän kantta auki reunasta ja PAINA samalla sillä äsken mainitulla peukulla kannen keskeltä (niin että ne muut sen saman käden sormet tukevat pohjasta) ja kuulet ilman suhahtavan pois purkista ja laitat saman tien kannen kiinni ja nostat peukun pois. Oliko ihan epäselvä selostus?

Merja kirjoitti...

Kuten tiedät, olen keräilijä. Huushollissamme käytiin pitkään keskustelua 50-lukulaisten "alkuperäisten" Tupperware-astioiden keräilystä. Pystyin vastustamaan, kunnes löysimme MoMan kaupasta NY:sta Tuppervaren historiikin ja kuvaston, tietysti pakattuna litteään muovirasiaan. Nyt niitä astioita piisaa. Mutta ilmeisesti joku muukin kerää, enää niitä vanhoja pastellisävyisiä ja vähän nihkeäpintaisia ei löydy kirpputoreilta.

Heidi kirjoitti...

Sinulla on todella kunnioitettavat Tupperware-kokoelmat, samaan ei minulla ole mahdollisuuksia.