torstai 6. lokakuuta 2016

Hukka!

Vietämme huomenna työporukan TYKY-päivää.  Miehet puhuvat tärkeistä aiheista kuten "Virittely hukkatekemisen poistamiseen" ja "Hukkajahti ja kehitystoimet".

Nykyään potilaat voi siirtää virtuaalisesti kohteesta toiseen. Kävelen edelleen ovelle vastaan ja avaan sen. Kättelen potilasta, mutta en koskaan kynnyksen yli, sillä muistelen sen tuottavan huonoa onnea. Sairailla ihmisillä on jo muutenkin ollut riittävästi sitä laatua.

Hukka!

Kun potilaan puhelin soi kesken vastaanoton, hän ottaa käsilaukkunsa ja penkoo hädissään nenäliinapaketteja, hiusharjoja, lompakkoja ja luomivärejä kunnes löytää puhelimensa. "Vaiennan tämän, anteeksi". Vastaa kuitenkin aina puhelimeen "Olen lääkärin vastaanotolla!"

Hukka!

Kaikenlaiseen turhaan puhumiseen hukkautuu myös aikaa. Muistan ortopedin, joka ei puhunut mitään. Vastaanotolla istui hoitaja, joka huolehti ohjeiden antamisesta.

Hukka!

Siihenkin menee aikaa, että nostaa katseensa tietokoneen ruudusta ja kohdistaa sen vaikka potilaaseen.

Hukka!

On hyvä miettiä hukkajahdin kohteita etukäteen.

Odotan innolla päivän vapaamuotoista osuutta, kulttuurikävelyä Pispalassa. Pispala on ehdottoman mielenkiintoinen kaupunginosa. Jos joku lähtisi kanssani pieneksi hetkeksi Pulteriin, niin se olisi hauskaa.

Huomenna alkaa loma. Ehdinkin raataa kokonaisen viikon.

Ei kommentteja: