keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Iloitse suurista asioista

Ihminen ei ole perustaltaan vähään tyytyväinen otus vaan aina pitäisi saada enemmän kuin mihin ylettyy. Hesarin kritiikin mukaan Antti Nylen kehottaakin uusimmassa esseekokoelmassaan "Kauhun ja ulkopuolisuuden esseet" iloitsemaan suurista eikä pienistä asioista.

Antti Majander kirjoittaa samassa lehdessä, että tänä vuonna on julkaistu 75 esikoisteosta (suurin osa proosaa ja loput lähinnä pienkustantamojen runoutta). Niistä vähän alle puolet on saanut kritiikin Hesarin palstoilla. Kirjani ei ole päässyt tuohon joukkoon. "Moni vallan kohtuullinen debyytti ei ole päässyt palstoille" kirjoittaa Majander. Yritän hyväksyä sen.

Taija Tuominen haastattelee minua kirjamessuilla sunnnuntaina klo 13 Kirjakahvilassa. Samaan aikaan esiintyy Tapani Bagge, Panu Rajala, Kaari Utrio, Tuula-Liina Varis, Jukka Kekkonen, Maaretta Tukiainen, Noora ja Jenna Kunnas, Mikko-Pekka Heikkinen, Claes Andersson, Yrsa Stenius ja Ann-Helen Attianese (på svenska) ja samanaikaisesti järjestetään kakunkoristelun SM-kisa.

Kakunkoristelukisasta muodostuu pahin kilpailijani.

Join aamukahvin keinoauringon valossa. Maa on edelleen musta. "Ensitreffit alttarilla"- pariskunnat riitelevät jo. Tytär kokosi minulle Ikean porrasjakkaran, joten yletyn melkein mihin vain.

Ei kommentteja: