keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Tuleeko tästä mitään?

Valmistelen juhlia. Murehdin onko tarpeeksi tuoleja, viinilaseja, kahvikuppeja, lautasia, haarukoita, lusikoita. Riittääkö. Miten pöydät asetellaan. Tulevatko kaikki. Mitä jos kaikki tulevat. Kuka kaataa viiniä vai osaavatko vieraat käyttää viinitölkkien hanoja. Muodostuuko jonoja. Punaista ja valkoista. Alkoholiton vaihtoehto. Käykö pussitee. Kuinka monta kupillista kahvia. Onko piano vireessä (ei). Jos käyttää kynttilälyhtyjä niin palaako juhlatila. Onko vierailla tylsää.  Tuleeko meteliä. Tuleeko ruumiita.

Minulla oli kunnianhimoinen suunnitelma valmistaa tarjolle kevyitä salaatteja. Mielessäni oli oikein hyviä kasvissyöjillekin sopivia vaihtoehtoja. Ohje neljälle: 1 kg perunoita. Silloinhan tarvitsisin kymmenen kiloa perunoita. Ymmärsin vihdoin, ettei keittiössäni ole suurtaulouskeittiöön sopivaa välineistöä ja kylmäsäilytystiloja. Päätin ostaa salaatit valmiina ja olen päätöksestä huojentunut. Ai niin kahvimaitoa, patonkeja, sokeria, gluteiniton leipä, servietit. Kakut.

Jos joku blogisti on kiinnostunut kirjoittamaan romaanistani, eikä ole vielä sitä saanut niin olisiko hyvä ja laittaisi viestin vaikka tuohon blogin sähköpostiin niin välitän tiedon kustantamoon. 

Ei kommentteja: