tiistai 12. helmikuuta 2013

Halauksen välttämisen taito

Viime viikolla eräs miespotilas lähestyi minua kädet ojossa ja sanoi halaavansa KAIKKIA naisia. Outo tapa. Minä peräännyin kauhistuneena ja sanoin, ettemmehän tunne toisiamme lainkaan ja otin kasvoilleni pelottavimman lääkäri-ilmeeni. Sellaisen näkeminen luulisi rauhoittavan fyysisen läheisyyden viimeisenkin tarpeen. Samalla tulee lopetettua tupakanpoltto ja aloitettua laihdutuskuuri. Tapasin miehen ensimmäistä kertaa, enkä nähnyt suurempaa syytä halailla häntä. Kerran jääkaappipakastimen kotiini tuonut mies halusi halata minua, sekin kuulosti kummalliselta. Lääkärit saavat yleensä olla rauhassa, mutta hoitajia nipistellään ja taputellaan.

Tiedän lääkäreitä, jotka ystävystyvät potilaidensa kanssa ja käyvät yhdessä lenkillä ja mustikassa. Ei tulisi mieleenkään. En halua olla potilaiden ystävä, vaikka joidenkin ihmisten kanssa synkkaakin hyvin. Luulen, että hoitosuhteenkin kannalta jonkinlainen etäisyys on hyvästä.

Kesäpyöräily on kivempaa kuin talvipyöräily. Tähän tulokseen olen pitkällisen harkinnan jälkeen päätynyt. Jos mitä saisin päättää, niin pyörätiet aurattaisiin aina ensimmäisenä ja ainakin ennen kuin sohjo jäätyy petollisiksi uriksi.

Talossani ei ole pyörävarastoa vaan katos, jonka alle mahtuu noin puolet pyöristä. Katos on keskellä kinoksia. Telineelle johtaa kapea polku, jonka päässä on yksi tyhjä paikka, josta minun musta ja jonkun keltainen pyörä taistelevat. Se joka on eka voittaa.

8 kommenttia:

Leena Lumi kirjoitti...

Toivottavasti sinulla on muitakin ystäviä kuin lääkäreitä;-) Minulla on taas lääkäriystäviä, joiden kanssa on pidetty yhtä kauan...alkaen villeistä vuosista, jolloin...arvaa keiden juhlit olivat hurjimmat;-) Ooooh, mitä booleja ja mitä terästyksiä!

Mitä tulee tuohon halaamiseen, sen on niin järkyttävä tapa, jonka ei olisi ikinä pitänyt rantautua maahamme. Nyt kaikki vieraat ihmiset voivat kuvitella halaavansa meikäläistä ja minä en pidä yhtään. Kättely on ziljoonakertaa tyylikkäämpää. Olen jopa työntänyt halailevia puolituttuja pois, joten takuulla saan hurjan maineen. Mitä tyylikästä on puristella ventovieraita ja muka uuden käytöstavan 'suojissa' päästä kiihin kehen ikinä haluaa.

Hoo Moilanen kirjoitti...

Väkisinhalaaminen on vallankäyttöä.

Ällöttävää, teennäistä, vastenmielistä.

Helmi-Maaria Pisara kirjoitti...

Oho. Aikamoinen halailija! Onneksi saatoit väistää ja kieltää.

Anonyymi kirjoitti...

Minä olen elänyt lapsuuteni aikana, jolloin meillä oli vielä "perhelääkäri". Kun olin kipeänä, hän tuli aina kotikäynnille vaaleansinisellä Taunuksella "tohtorinlaukku" mukanaan. Tuli sängyn viereen, kuunteli stetoskoopilla, katsoi korvaan ja määräsi "V-Pen"iä.

Toisaalta hän kävi rouvansa kanssa vanhempien syntymäpäivä- ja nimipäiväkutsuilla kaffeella. Silloinkin hän kyllä välillä vissiin joutui lääkäriroolissa antamaan neuvoja, mutta ei tuntunut siitä häiriintyvän.

Tuija kirjoitti...

Tuo halailu on toisille luontevaa, minä halaan myös herkästi, vähän kaikkia..musta se on ihana tapa näyttää että välittää,mutta tietty ei nyt ihan joka vastaantulevaa äijänkörilästä .
Jotkut ( myös minun tuttavapiirissäni on sellaisia) eivät tykkää ensinkään, että niitä halaillaan tai yleensäkin kosketaan.
Musta on mukavaa kun salilla jossa jumppaan, käy pari lääkäriä, on niin turvallista olla heidän vieressään....( naureskelee...) jos sattuu jotain niin tietää ainakin, että on osaavissa käsissä..ehkä..:)
Mukavaa talvista viikon jatkoa sinulle, toivottavasti tiet pysyy kunnossa, että voit pyöräillä. Minä olen siitä outo lintu, että uin talvella ulkona ja pyöräilen kesät talvet sisällä.

Timo Lampi kirjoitti...

Voihan sitä ihmisii halailla, mut ventovierasta, ei hemmetti. No jos on y h e s s ä sovittu treffit sillee et nähää ekaa kertaa ni jos toinen kysyy et halataaks ni sitte.

Toinen mitä ällöön suuresti on ne 'eurooppalaiset' poskipussaukset, yäk. Joskus vaan ihminen haisee pahalle...

Samaa mieltä oon siitä et työ ja vapaa-ajan kaverit on hyvä pitää erillää. Voin hyvin kuvitella pelottavimman lääkärikatseesi. Peilin edessä on moista täytynny harjotella useempi tunti. ;D

Anonyymi kirjoitti...

Työpaikalla vallitsee fyysisen koskemattomuuden sääntö. Väkisinhalailijat eivät kunnioita ihmisen omaa tilaa. Vapaa-ajalla tilanne on eri.

Heidi kirjoitti...

Kiitokset mielenkiintoisesta halauskeskustelusta. Tuo termi väkisinhalaajat oli oiva. En todellakaan ole halaamisen vastustaja, mutta ihan umpivieraiden ihmisten halaaminen tuntuu teennäiseltä.