sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Mummo inhoo keinutuolii


Kävin designtorilla, jossa kilpaillaan siitä, kuka älyää ensimmäisenä tehdä tiskirätistä jalkalampun. Sellaista ei ole vielä tehty ja tuskin tehdäänkään, sen sijaan koruja valmistetaan mm. Legoista, lusikoista, polkupyörän sisäkumista ja pingispalloista. Halvasta mieluiten jätteeksi päätyvästä  materiaalista ideoidaan jotain huomattavasti kalliimpaa. Kun joku keksii hyvän idean, niin hetken päästä kaikki käsitöitä näpräävät tekevät sitä samaa, niin kävi oluttölkin sulkijoille (vai miksi niitä sanotaan) ja kahvipusseille. Olen jo aiemmin ostanut mm. pyörän ketjujen osasista tehdyn kaulakorun sekä korun, joka on valmistettu pyörän sisäkumista ja nyt hankin pingispallohelmet, jotka ovat huomattavan kevyet, mutta näyttävät. Ihailen käsityöläisiä, mutta ikävä kyllä käsityö maksaa.

Keskustorin nurkalla, Laikun lavalla lauloi tänään Dave Lindholm. Miehen välispiikit ovat tajunnanvirtaa, jota välillä ymmärtää luultavammin vain taiteilija itse  "joo, joo, tuhannet vuodet kuluvat, synnit pysyvät samana" (edellä mainittu oli selkeä).

Mummo inhoo keinutuolii
Painaa HD:llä pitkin Suomee
Annan kitaran laulaa taas

Kävin eilen takavappujuhlissa. Tunsin ainoastaan juhlien isännän ja emännänkin vain  jotenkuten. Erinomaiset juhlat: tarjolla oli viiniä, kuohuviiniä, teekkarisimaa (sisältää alkoholia), tavallista simaa ja munkkeja. Lauloimme Savolaisten laulun ja Kansainvälisen ja paljon muuta. Isäntä soitti pianoa, kitaraa, mandoliinia ja haitaria. Koska kaikille ei olisi riittänyt tuoleja, suurin osa vieraista seisoskeli. Vierasjoukon perustan muodostivat toimittajat, paikalla oli myös stand up koomikko, näyttelijöitä ja sekalaista sakkia, josta en tiedä mitään.

Mistä hyvät juhlat muodostuvat? Alkoholista, sosiaalisista vieraista (mukaan voi sijoitella myös sosiaalisesti rajoittuneempaa väkeä, mutta sitä on hyvä olla hieman vähemmän) yhteislaulusta ja juhlan kohtuullisesta kestosta. Takavappujuhlat loppuivat jo yhdeksältä, jolloin kukaan ei ehtinyt juoda liikaa, eikä kenenkään tarvitse tänään hävetä käytöstään. 

Ei kommentteja: