keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Saivareet

Netin sanakirjan mukaan nit suomentuu saivareeksi. Kuvahaku tuo läppärin ruudulle lukuisia rasvaisia hiuskuontaloita, tiheäpiikkisiä kampoja ja täisukukuntia.

Sain kuunnella ja katsella kolmea ihanaa kypsää miestä, joista muodostuu hollantilainen trio nimeltään Nits (bändiin on joskus ammoisina aikoina kuulunut neljä muusikkoa). Nits on kiertänyt takahuoneesta, klubista ja hotellista toiseen jo 70-luvulta lähtien. Miesten musiikki on saanut vaikutteita 60-luvun brittipopista.

Meno oli taas kerran musikaalista ja innostunutta ja taustalla kulkevat videot tukivat musiikkia hienosti. Tampere-talon pieni sali oli täynnä varttuneita faneja ja samantapainen joukko kokoontunee tänään Savoy-teatteriin heitä kuulemaan. Bändi soitti oikein väliajan kanssa ja muutaman kerran yleisö sai huutoäänestyksellä valita kahdesta kappaleesta mieleisemmän.

Pidin erityisesti laulaja-kitaristista  (Henk Hofstede), joka on monipuolinen muusikko. Miehen itseironisia välispiikkejä oli ilo kuunnella. Henk kertoi New Yorkilaisesta klubista, jossa kaikki suuruudet ovat esiintyneet, Nits myös. Keikka oli kahdelta aamuyöstä ja kuulijoita oli paikalla viisi (kaikki hollantilaisia ja seuraavan bändin soittajia). Epäilen, että Henk liioitteli, mutta niin kuuluu tehdä. Miehillä täytyy olla edelleen intohimo musiikkiin, sillä takahuoneissa ei ole ikkunoita ja kiertueella näkee vain hotellihuoneita.

Toimi Kankaanniemi on yleisen pilkan ja vahingonilon kohteena. Seurakunta antoi onneksi anteeksi. Minäkin lepyin, vaikka minua ei edes vongattu. Lääkäripiireissä on pohdittu millä diagnoosilla sairausloma on kirjoitettu, sillä häpeä ei siihen oikeuta. Eduskunnasta saanee muutaman päivän vapaata ihan omalla ilmoituksellaan.

Lehdillä on nyt lokoisat päivät, sillä toimittajilla on Kankaanniemi ja Aarnio. Mikä onkaan parempaa kuin julkiuskovaisen kärähtäminen naisten vonkaamisesta ja huumekaupasta epäilty huumepoliisi. Puuttuu enää pimeää työvoimaa käyttävä, epäilyttävän osakesalkun omistava kommunisti sekä vihreiden edustaja, joka valuttaa likavedet Nuuksion Pitkäjärveen.

5 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Oli hieno konsertti! Ihastuin Nitseihin jo 1980-luvulla, mutta vasta nyt tulin lähteneeksi konserttiin. Olin kyllä vähän ällistynyt herrojen iästä... Jotenkin olen aina vain kuvitellut heidät kolmikymppisiksi... Mut he(kin) ovat vanhentuneet... Peräti outoa.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Minustakin konsertti oli hieno. Olin eilen niin fiiliksissä, etten tahtonut saada unta.

Unknown kirjoitti...

Aina ihmiset, niin naiset kuin miehet, ovat vonganneet seksiä, ihan luonnollinen asia.
Lehdistöltä puuttuu uutis-aiheita, siksi tartutaan pieneenkin sinttiin.

Aarnion tapaus, se on saannu jo fiktion sekä farssin piirteitä. Toivottavasti saamme joskus kuulla totuuden. Onhan se pomo pomollakin.

Nimetön kirjoitti...

eräs tuttu sai joskus huomautuksen/ puhuttelun töissä nukkumisesta, hän jäi seuraavasta päivästä lähtien parin viikon saikulle. Kallis huomautus työnantajalle:)

No, ei saa olla liian epäilevä... ;)Samainen henkilö kiskoi joskus lääkärintodistuksen, kun hän ei halunnutkaan lähteä varaamalleen matkalle. Perui viime tipassa. Hän kertoi tämän itse, en muista, mitä vaivaa oli valittanut, joku kipujuttu Se oli, että sai ne rahat takaisin.

Kansanedustajat saavat olla saikulla ilman todistusta, pitää mielenkiinnosta tarkistaa, onko siinä päivärajaa. Ei Toimia kyllä jaksa " lyödä", loppuisi kohu äkkiä... Nyt tietysti saa hyvät rahat, jos on T: n viestejä.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Ruotsissa kuulemma loukattu työntekijä jää sairaslomalle ja samoin kiistan toinen osapuoli. Ehkä sielläkään ei ole enää sellaista.