tiistai 5. toukokuuta 2015

Ulkomaalaiset liikkuvat porraskäytävissä

Näin viime yönä unta työpaikasta, jossa ei ollut oikein mitään tekemistä. Lueskelin sanomalehtiä ja yritin näyttää tarpeelliselta. Työunet lisääntyvät sitä myötä kun työhönpaluu lähenee.

Olen monta kertaa yöpynyt Airbnb:n kautta ja kokemukset ovat olleet positiivisia. Järjestelmän avulla pääsee melko edullisesti asumaan tavalliseen asuntoon, sinne missä paikallisetkin asustavat. Tämän aamun Hesarissa kerrotaan kauhutarinaa vuokralaisesta, joka käytti vuokraamaansa asuntoa kyseiseen majoitustoimintaan. Ymmärrän, ettei sellaista voi ilman asunnon omistajan lupaa tehdä.

Jutussa pidetään muutenkin majoittamista asukkaita häiritsevänä ja pohditaan miten se voitaisiin kieltää. Majoittujat pelottelivat viereisen rappukäytävän mummoa kysymällä majoituspaikkaa kielellä, jota mummo ei taitanut. Porraskäytävässä liikkui ulkomaalaisia ja avaimia heitettiin parvekkeelta. Ilman muuta sellainen on saatava loppumaan mahdollisimman pian.

Ylen Areenalta on nähtävissä ohjelma kahdesta suomalaisesta naisesta, jotka kiertävät Mustan meren sohvasurffaamalla. He tutustuvat maaseutuun ja kaupunkeihin, asuvat drag-tähden ja sikaa kasvattavan mummon luona. Näin he oppivat lisää maailmasta ja ihmisistä. He liikkuvat porraskäytävissä paikallisia ihmisiä pelottelemassa. Sellainen pitäisi kieltää!

Ulkomaalaiset turistit ovat tervetulleita Suomeen, kunhan he asuvat ketjuhotelleissa, pysyttelevät huoneissaan ja syövät hotellin ravintoloissa.


3 kommenttia:

Timo Lampi kirjoitti...

Ens kerralla kun näet noin kamalia unia, niin lähde ihmeessä ulos kävelylle, niin työ-uni muuttuu ulkoiluksi. :D

Kionaya kirjoitti...

Kauheaa, kun on ulkomaalaisia! Meidänkin talossa asuu niitä minun lisäkseni kymmenittäin. Käytämme kaikki hissiä, mutta joskus joudumme jakamaan muutaman kerroksen matkan. Joskus jopa puhumme toisillemme.
Sellainen ei sovi.

Anonyymi kirjoitti...

Jännittävintä on asua Suomen rajojen ulkopuolella ja olla ulkomaalainen tässä nykyisessä kotimaassaan. Kerran asuin parisen vuotta Suomessa ja olin silloinkin ulkomaalainen kuulemma, puhumattakaan siitä kun vierailen Suomessa jolloin olen siis ulkomaalainen.
Olinkohan jo silloin kun synnyin Suomessa ulkomaalainen?

//Eija