keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Toimistolääketiedettä

Siirryin aamulla sängystä työpaikalle, työpaikalta sohvalle ja kohta siirryn sohvalta sänkyyn. Hyvänen aika, melkein unohdin, että kävinhän minä Anttilassa. Ostin jälkiuuniviipaleita, appelsiineja, kissanruokaa, kaksi salmiakkiautoa ja puolen litran tölkin jugurttia. Tein kaikki siirtymiset reippaasti polkupyörällä lukuunottamatta siirtymista sohvalta sänkyyn, jonka teen reippaasti kävellen.

Työkaveri luki pukuhuoneessa uuden hallituksen säästötoimista ja hetken ajattelin mahdollisuutta, että työpaikkani lopetetaan ja saan jäädä aamuisin kotiin lepäämään. Olen tullut siihen tulokseen, että olen oikeasti rikas perijätär, joka on vahingossa syntynyt tavalliseen virkamiesperheeseen. Koska olen luonnoltani ja perimältäni rikas perijätär, työ on minulle jotenkin vierasta.

Työni on oikein mukavaa, potilaat ovat mukavia ja työkaverit ovat virkistävää seuraa. Saan hyvää palkkaa. Työtä on vaan liikaa. Enkä jostain syystä koe kutsumuksekseni täppien ja koodien näppäilemistä erilaisiin laatikoihin. En enää viitsisi tehdä iltaisin esityksiä kollegoilleni, jotka joutuvat niitä aamutuimaan pakosta kuuntelemaan. En haluaisi mennä töihin ensi lauantaina.

Vuorotteluvapaa on pilannut minut. Onneksi sen ehtoja kiristetään.

3 kommenttia:

Outo Paimen kirjoitti...

Uhkapelit!
Tänäkin perjantaina on EurJP:issa 16 miljoonaa jaossa ja se on jo sen luokan summa että se mahdollistaisi kaikenlaista...harmi vaan etten kuulu onnettaren suosikkeihin mutta kuka tietää jos teikäläisellä kävis tuuri?

Anonyymi kirjoitti...

Älä nyt pelottele, minä ainakin haluan oman vuorotteluvapaavuoteni lokakuun alusta! Haluan!!! Vanhuksilta voi ottaa turhat ulkoilemiset (kipeäksi ne siitä vaan tulevat), lapsilisät pois (turhuuteen ne kuitenkin menevät) ja työttömyysturvan voi puolittaa (jos ei tee työtä, pitääkin olla köyhä), mutta vuorotteluvapaa, se pitää säilyttää.

Heidi kirjoitti...

Jos se on sinulle jo myönnetty, niin sittenhän ei ongelmaa ole.

En pelaa mitään tuollaisia pelejä. Olen voittanut kerran koulussa viina-arpajaisissa Koskenkorvapullon. Muita voittoja ei ole tullut.