torstai 28. toukokuuta 2015

Orvokit toipuvat tai sitten eivät

Kysyin fiksulta koulutetulta viisikymppiseltä miespotilaalta, mitä lääkkeitä hän käyttää. "Vaimo huolehtii niistä", mies vastasi. En ole urani aikana tavannut naista, joka söisi miehen ojentamat tabletit tietämättä mitä myrkkyjä ne sisältävät.

Toivon, että kehitettäisiin paljon halpoja ja tehokkaita lääkkeitä, jotka sattumoisin lisäisivät hiusten kasvua ja tuuheutta. Olen pikkuisen kyllästynyt naisiin, jotka valittavat hiustenlähtöä ja yhdistävät ongelman lääkkeisiin. Kaikki ikävä johtuu lääkkeistä, kaikki mukava taas luonnontuotteista. "Minulla oli nuorena paksut hiukset!". Oli minullakin nuorena selvästi paksummat kuin nyt.

Olin luvannut kastella kaverini parvekekukat. Muistin sen vielä maanantaina, jolloin oli pakko tehdä esitelmää. Sitten unohdin koko asian, kunnes tänään mieleeni palautui: perkele, ne kukat. Orvokit näyttivät varsin apeilta. Yritin piristää niitä raikkaalla vedellä ja rauhoittavalla puheella "Emäntä tulee huomenna ja tuo tuliaisia". Pientä orastavaa toivoa niiden toipumisesta on.

Ei kommentteja: