maanantai 8. kesäkuuta 2015

Kertulla on asiaa

Emäntä murjottaa vieläkin eilisestä. Eikö päiväpeitto ole helpompi pestä kuin olohuoneen matto?

Emäntä tekee lähtöä Sodankylän elokuvajuhlille, vaikka ne alkavat vasta keskiviikkona. Onkohan se edes tarkastanut aikataulun. Ei se mitään elokuvista ymmärrä, nukahtaa sohvalle kesken laatuelokuvan. Eikö olisi helpompi katsoa elokuvia kotisohvalla torkkupeiton alla?

Ohjaajasuosikkejani ovat Bunuel, Bergman, Godard, Tarkovski ja Eisenstein. Ei nykyään osata tehdä elokuvia. Kaikki on samaa pinnallista, ylikansallista paskaa (anteeksi), jota tehdään dollarinkuvat silmissä. Elokuva ei saa olla viihdyttävä, vaan sen katsomisen on käytävä työstä. Jos elokuvan ymmärtää ensi katsomalla niin se on huono. Pääperiaatteeni on, ettei uusia elokuvia kannata edes katsoa. Elokuvalla pitää olla ikää vähintään neljäkymmentä vuotta.

Peter von Bagh on jo asettunut pilven reunalle tarkkailemaan, että homma toimii. Jos oikein tarkkaan katsoo, saattaa miehen hahmon nähdä teltan katon rajassa, kun mykkäelokuvia näytetään. Elokuvan suurmies katsoo myös oman ohjauksensa Kreivi ja tarkkailee yleisön reaktioita. Jos festivaaleilla ei näytetä Baghin mielielokuvia, happanee sodankyläläisten baarien olut juomakelvottomaksi.

Emäntä käski sanoa, että se pysyy muutaman päivän poissa täältä, mikä ei lie suurikaan vahinko. Palaa sitten viikon lopulla, jollei jää Sodankylään.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pohjoisen väkeä lainaten ne Sodankylän elokuvajuhlat on "Filmi poikki-festivaalit". Tällä perusteella otaksun, että emäntäkin voi tullessaan oksentaa samalle päiväpeitolle.

Anonyymi kirjoitti...

Antoisaa reissua!

Roope Dessutom kirjoitti...

Kerttu, elokuvamakusi on täydellisen ihastuttava, siis ihan sama kuin minun. Kun vielä lisään ohjaajalistaan sellaiset nimet kuin Truffaut, Hitchcock, Fellini ja A. Kaurismäki, olemme jo kuin identtiset kaksoset.

Dessu

Anonyymi kirjoitti...

Muuten täällä Ruotsissa ei kissaa saa jättää yksin yli 24 tunniksi ja peräänkatsojan pitää käydä kaksi kertaa päivässä. Laki koskee myös ulkokissoja. Miten on Suomessa?

Anonyymi kirjoitti...

Hopeoidun porokynttilänjalan vahti katsonee myös Kertun perään (ja siivoaa oksennukset).

Åboriginal

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Kerttu on liikuttunut lukijoiden huolesta ja Kertun mielestä kissojen oikeudet pitäisi kirjata perustuslakiin.

Dessulle: Kyllä Kerttukin pitää mainitsemiesi ohjaajien töistä. Kertun sivistymätön emäntä ei piitannut Godardin 3D-elokuvasta "Goodbye to language", joka esitettiin Sodankylässä.