lauantai 20. kesäkuuta 2015

Yhteishyväjuhannus

Vietin yhteishyväjuhannuksen. Yhteishyväjuhannuksena kaikki ruoat valmistetaan Yhteishyvä- lehden ohjeiden mukaisesti. Juhannusaattona nautimme sitruunaisista broilerivartaista, uusista perunoista ja paprikaslawsta. Myöhemmin illalla söimme pitsaburgereita. Tänään oli tarjolla grillipihvejä, perunanyyttejä ja grillattua maissia. Juhannuksenakin kuuluu syödä itsensä puolitajuttomaksi.

Aattoiltana saunan jälkeen nuoret miehet sekoittelivat drikkejä kuten Moscow mule ja Tequila sunrise. Siemailin rannassa Moscow muleani toppatakki päällä, jos hiemankin siirsin takapuoltani siirtyi istuinalunen ja vesi imeytyi vettyneestä penkistä farkkuihini. Juuri silloin ei satanut. Joutsen suoritti äänekästä nousukiitoaan irrotakseen järven pinnasta. Veden ylle kertyi utua ja joutsenen myöhempi lento jouduttiin perumaan.

Tänään kävin kävelemässä kahden kilometrin luontopolun. Seurasimme mökin pihassa lintujen asumisoloja ja ahkeraa jälkeläisten ruokkimista. Pesimme astioita ulkotiloissa. Välillä satoi ja välillä ei.

Olen palannut kotiin. On kummallisen hiljaista. Voin käyttää vesivessaa, mutta vessassa ei ole tarjolla vanhoja naistenlehtiä luettavaksi. Voin mennä suihkuun, mutta en voi nauttia saunan lämmöstä, järven viileydestä ja istuskella hyödyttömänä saunan seinustalla.

Joskus mietin miksi juhannuksesta niin kamalasti vauhkotaan. Ruoka oli kuitenkin hyvää.4 kommenttia:

Timo Lampi kirjoitti...

Mukavaa kun selvisit juhannuksest henkissä. :D

Anonyymi kirjoitti...

Oikeastaan vasta tänään on mittumaari eli kesäpäivän tasaus. Senhän voi lukee jopa allakasta; ihmiset vaan hömpöttää ja haluaa juoda ittensä kaatokänniin niinku tekevät jouluna, pääsiäisenä ja vappunakin. Samanlaisia juhlaruokia on tarjolla joka ikisenä juhlapäivänä ainakin täällä Ruotsissa; silliä ja perunaa. Viime kaupankäynnillä oli pitkä jono perunalaariin, samoin mansikkakojulle.
Nyt tääkin juhla-aika on onneks ohi ja ihmiset voi alkaa naputteleen talojaan ja mökkejään seuraavaa sesonkia silmällä pitäen.
Jotenkin jännää toi mökkihöpötys näin maalaissilmillä katsoen. Mökkiläisiä toki näkee täälläkin; ihmisiä tiellä äänekkäinä lampsoen kirjavat trendikuteet päällä ja varmasti shortsit jalassa vaikka vettä tulis kaatamalla ja olis +5 astetta.

//Eija

sorvatar kirjoitti...

Pirkkajuhannusta odotellen:)

Heidi kirjoitti...

Seuraavaksi Pirkka-juhannus.