Potilas nimitti saamaansa lääkettä Simpsoniksi. Kun hän oli sanonut
Simpsoni neljä kertaa, korjasin Simponi. "Kyllä minä tiedän, Simpsoni on
vaan helpompi sanoa".
Simponissa ei ole edes Z-, C- , X- tai Z-kirjainta. Niitä lääketehtaiden nimienrakentajat rakastavat. Lääkkeen tuotenimen keksiminen ei ole ihan helppoa, sillä se ei saa missään kielessä tarkoittaa vaikkapa ihmiseritettä tai sukupuolielintä.
Aikoinaan terveyskeskuksissa päivystäessäni tapasin asiakkaita, jotka osasivat ulkoa Xanorit, Oxepamit, Rivatrilit ja niiden annostelut. Kun tarjosin heille lääkkeitä, joita meitä nuoria lääkäreitä opetettiin pamien tilalle ehdottamaan, niin eivät ne kelvanneet.
En oikein saa tätä juttua venytettyä säädyllisen blogi-kirjoituksen mittaan, vaan tämä jää korkeintaan facebook- materiaalin pituiseksi tyngäksi.
3 kommenttia:
On olemassa sellaisia firmoja, jotka generoivat (tai joilla on tietokoneohjelma, joka generoi) listoja potentiaalisista lääkkeiden nimistä maksua vastaan. Ilmeisesti ohjelmaan syötetään tiettyjä asioita (molekyylin nimi, käyttäjäryhmä, indikaatio yms) ja kone sitten tekaisee listan, jossa on liuta nimikandidaatteja, joita sitten lääkefirman porukka markkinointi etunenässä kokoontuu seulomaan. Nimi ei saa olla liian lähellä jo käytössä olevaa nimeä eikä millään kielellä olla sopimaton tai lähes sopimaton. Olen josku ollut mukana prosessissa. Ilm nämä äksät ja zetat ovat nykyään muodissa, kaikessahan on muoteja.
Joku tätään ehdotti, että Turbo olisi hyvä lääkkeen nimi, ainakin se kuulostaisi tehokkaalta.
Hauska, kun lääkkeen värikin vaikuttaa siihen, miten tehokkaaksi se koetaan. Oliko niin, että punainen koettiin tehokkaammaksi kuin valkoinen, jotenkin näin... Ja iso lääke on tehokkaampi kuin pieni. Paha vaiva ja pikkuruinen pilleri, ei käy laatuun. Tunnistan tämän myös itsessäni, niin huvittavaa kuin se onkin. Ja kyllä enemmän tippoja on parempi kuin vähemmän:) tai enemmän rasvaa parempi kuin vähemmän. Kannatan tota Turboa.
Lähetä kommentti