lauantai 25. elokuuta 2018

Halpoja kirjoja

Ihmisen pitäisi kuulemma kävellä 10 000 askelta päivässä, askelia ei tarvitse laskea, sillä siihen tarkoitukseen on keksitty erilaisia apuneuvoja. Muuten saattaisivat askelmäärät mennäkin jossain vaiheessa sekaisin. Olen huomannut, että 10 000 askelta saa kasaan helpoiten kaupungilla haahuillen. Ei tarvitse käydä kuin parilla pullakahvilla ja vaatekaupassa, niin askeleita saa kerättyä riittävästi. Lenkkipolulta niiden poimiminen on työläämpää.

Tänään nostetaan liput salkoon (miksei tankoon, eikös se valkoinen keppi ole lipputanko nimeltään) Suomen luonnon kunniaksi. Yleensä liputetaan mieshenkilöä (J.L. Runeberg, Mikael Agricola, Elias Lönnrot, J.V. Snellman, Eino Leino, Alaksis Kivi, Kustaa Adolf ja Jean Sibelius). Yhtenä päivänä vuodessa liputetaan naiselle (Minna Canth), samalla lippu liehuu tasa-arvolle.

Otan vielä kerran puheeksi armeijan kasvisruokapäivän uhkat. Ensin kasvisruokaa tarjotaan yhtenä päivänä viikossa, pian jauheliha korvataan nyhtökauralla ja seuraavaksi alokkaat heittävät pyssynsä nurkkaan ja ryhtyvät askartelemaan ikebana-asetelmia ja käyttämään meikkivoidetta.

Kasvisruoalle armeijassa altistuva sukupolvi ei ole syönyt koulussakaan puuroja, vellejä ja pinaattikeittoa, vaan tarjolla on ollut lasagnea ja uunimakkaraa, joista ei osattu aikoinaan edes haaveilla.

Finlayson Art Arealla järjestetään kirjallisuustapahtuma, josta kukaan ei ole kuullut. Kauppaan tänään klo 12-14 Pirkkalaiskirjailijoiden kirjoja. Vien pöytään myös pari omaa kirjaani, jotka myyn alle sen hinnan, jolla olen ne kustantamosta ostanut (tekijänkappaleet olen luovuttanut pois jo aikoja sitten). Maksoin kirjoista 13 euroa kappale, mutta kun se on kuulemma niin hankala summa niin pyydän yhdestä kirjasta vaatimattomasti vain 10 euroa. Varsinaisessa tapahtumassa esiintyvät mm. Pentti Linkola ja Rosa Liksom.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Viimeiset pari tekstiä olleet aika passiivis-aggressiivisia aiempaan linjaan nähden. Onko kirjoittajalla lomaltapaluu-blues?

-M

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Saattaa olla.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Jatkossa pelkään sitten kirjoittavani passiivis-agressiivisesti.