torstai 16. elokuuta 2018

Tamperradalla

Tampereella järjestetään vuosittain Tamperrada -tapahtuma, jossa tarjoillaan pieniä viinilasillisia ja vaikeasti lausuttavia ja kirjoitettavia makupaloja pintxoksia (kopioin sanan tapahtuman sivuilta, luulin, että puhuttaisiin pintxoista, mutta ei kai sitten). Tamperradaan osallistuu 55 ravintolaa.

Mitä ne pintxokset sitten ovat. Yleensä leikataan pikkuruinen pala leipää ja sille pursotetaan erilaisia mössöjä, muutamia mielikuvituksellisempiakin herkkuja näyttää löytyvän. Periscopessa hyvänmakuinen sörsseli oli aseteltu paahdetun kuivan perunasiivun päälle (hyvää). Viinin kera annos maksoi viisi euroa.

Kattilaan kiemurteli pitkä jono, mutta meille vakuutettiin, ettei tarvitse odottaa kauan, eikä tarvinnutkaan. Saimme jo ulkona käsiimme lautaset, joille pintxokset kerättiin. Kattilassa herkut oli laitettu tarjolle kauneimmin, mutta laatu ei minusta tänä vuonna ollut paras.

Tammerin Trattorian terassilla olisi ollut kiva istua, elleivät ampiaiset olisi olleet kovin kiinnostuneet annoksistamme. Täällä sai myös kukkakaalia ilman leipäviipaletta.

Ohranjyvän tarjonta oli yllättävän hyvä. Söin poropinxokseni todella lämpimän punaviinin kera. Eipähän yleensä tule käytyä Ohranjyvässä, jonka seiniin ovat vuosien tupakansavut, tarinat ja viinahuurut pinttyneet. Ravintolan takana sijaitsi ehkä ankein näkemäni terassi.

Tamperrada on hieno idea. Tulee kokeiltua ruokaravintoloita, joissa ei muuten kävisi. Viiniannoksena 4 cl on mainio, pääsee maistamaan useampaa viiniä tulematta humalaan.

Nyt väistyn netin äärestä pariksi päiväksi.

5 kommenttia:

Marjatta Mentula kirjoitti...

Mä en kestä, taidan muuttaa kohta Tampereelle. Ensin Teatterikesä ja sitten vielä tämä.

Erilaiset ravintolatempaukset on kannatettava asia. Sekin olisi kiva, että ravintolat alkaisivat myydä enemmän ruokaa ulos, kuten esim. Turkissa tehdään. Minä en ole kiinnostunut ruuanlaitosta. Voisin ihan hyvin ostaa vieraille kohtuuhintaista ruokaa ravintolasta sen sijaan että stressaan omien kokkausteni kanssa.

Nimetön kirjoitti...

Marjatta,toimiiko paikkakunnallasi Fodora tai muu kotiinkuljetus? Tampereella myös myydään ylijäämäruokaa ravintoloista vähän halvemmalla hinnalla ja noutopalveluna. En tiedä onko tätä muualla?

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Kävin tänään Cafe Gopalissa, joka myy näköjään viimeisen puoli tuntia ruokaa puoleen hintaan. Eräs nainen haki sitä omaan astiaansa. Aika moni etninen ravintola myy ruokaa ulos.

Marjatta Mentula kirjoitti...

Meillä toimii ResQ. Kännykällä voi varata ja maksaa lounasajan jälkeen ylijäänyttä ruokaa. Se pitää hakea itse. Olemme syöneet monet kerrat kreikkalaisravintolan viininlehtikääryleitä, ihania liharuokia ja moussakaa. Tämä on myös hyvin halpaa. Kilo lihapataa saattaa maksaa kolme neljä euroa, ja monet ravintolat laittavat vielä salaattia tai leivän päälle ilmaiseksi.
Kaipaisin silti vielä sellaista palvelua, että listalta voisi tilata etukäteen tarvitessa. Naamioisin sen vieraille omaksi tekemäkseni ... :)

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Sama toimii täälläkin, olen joskus katsonut tarjontaa, joka on ollut vähäistä. Lounasajan jälkeen taitaa löytyä parhaiten syötävää sitä kautta.