torstai 2. elokuuta 2018

Hellettä Frankfurt Oderissa

Kämppikseni lähtivät eilen, joten vietän pari viimeistä päivää yksikseni täällä residenssissä. Onhan se vähän haikeaa.

Nukuin viime yön helteestä huolimatta ihan jotenkuten. Ripustin päiväpeiton makuuhuoneen ikkunaan, ettei ilta-aurinko pääse kuumentamaan huonetta ja löysimme kaapista tuulettimen.  Yöllä piti nousta juomaan, sammuttamaan tuuletin ja lopulta kaivautua peiton alle niin, että kuumottavat jalat jäivät peiton ulkopuolelle.

Pyöräilin noin kymmenen kilometrin päähän Lossow -nimiseen kylään. Ennen kylää tien vieressä seisoi suuri navetta, joka haisi pahalle. Hengitin suun kautta kilometrin verran.

Söin Lubicessa ravintolassa nimeltä Ramses. Ravintolan spesialiteetti on kasa sianlihaa ranskalaisten perunoiden kanssa, minä otin kanaa. Ruokalistassa mainittiin annoksen painavan 650 g ja kun sitä kauhistelin, ehdotti tarjoilija lastenannosta, jota en jaksanut syödä kokonaan. Olisi muutenkin järkevää, että ravintoloissa tarjottaisiin erikokoisia annoksia. Inhoan jättää lautaselle ruokaa. Onhan kahvejakin nykyään pieni, keskikokoinen ja suuri.

Kävin Slubicen Lidlissä, jossa oli ihanan viileää ja jotenkin kotoisaa. Vihanneshyllyssä myytiin valtavia auringonkukan teriöitä, joiden kukkalehdet olivat jo kuivuneet. Lasipurkkeihin säilöttyjä vihanneksia oli hyllyssä pitkä rivi, eikä niistä ottanut mitään tolkkua. 

Olohuoneen sisälämpömittari näyttää 30 astetta (eilen se näytti 35). Kaikkein kuuminta on viiden maissa, jolloin ei kannata liikkua vaan jähmettyä kiveksi.

Ei kommentteja: