maanantai 27. elokuuta 2012

Elokuun väliraportti

Hain tutkimusrahaa erääseen projektiin. Käytin anomuksen tekemiseen muutaman päivän. Anomus piti sisällään sellaisia kiehtovia osia kuin tutkimussuunnitelma, rahoitusssuunitelma jne. En saanut rahaa, sen sijaan ehdotettiin, että hakisin projektirahaa. Anomus oli luonnnollisesti vallan toisenlainen kuin tutkimusraha-anomus. Tein siis projektiraha-anomuksen. Sain pienehkön summan rahaa, joka käytettiin sihteerin palkkamiseen kyseiseen projektiin kuukauden ajaksi, itse en saanut euroakaan. Tein projektisuunnitelman, istuin päivän projektikoulutuksessa (jossa neuvottiin, että kannattaa heti alkaa kirjoittaa projektin loppuraporttia), tein projektista esityksen, jonka esitin puoli päivää kestäneessä projektien aloitustilaisuudessa . Tänään tein projektin väliraporttia potilastyön jälkeen (sen pitää olla valmiina perjantaina). Raportissa oli kohta projektin ongelmat. Niiden keksiminen oli hyvin työlästä. Mieleni olisi tehnyt kirjoittaa, että projektin ongelmana on kaikenlaisten joutavien raporttien laatiminen. Nyt kun väliraportti valmistuu on projekti enää loppuraporttia vailla. Projektiin saatu raha on käytetty kuukausia sitten.

Tytttärelläni ei viikon päästä ole enää töitä. Hän joutuu asioimaan työvoimatoimistossa. Tyttäreni ei tiedä ketään, joka olisi saanut töitä kyseisestä virastosta. Mietimme mikä sen funktio on ja päädyimme siihen, että se työllistää kyseisen firman työntekijät. Projektin haku, projektisunnitelma, väli- ja loppuraportti taas pitää työteliäinä projekti-ihmiset. 

4 kommenttia:

S kirjoitti...

Niin totta tuo loppukappale.

jaana kirjoitti...

Halusin muistaa sinua ja tekstejäsi tunnustuksella.

Unknown kirjoitti...

Mä inhosin töissä raporttien lisäks turhissa kokouksissa istumista.

Harmillista että likan työt loppu.

Mä oon saannu työkkärin kautta töitä: Vuonna 1983 irtisanouduin äänittäjän työstä maikkarilla. Ajelin Lahtee ja kysyin työkkäristä et onko Lahessa alan töitä. Teatterissa on, sanoivat, hakuaikaa on tunti jälellä.

Siellä teatterissa sitte lipsahti 18 vuotta, vaik alkuusa ajattelin olla max 3 v. On se teattteri ihan oma maailmansa.

-kummitus- kirjoitti...

Heh, tarttis varmaan perustaa projekti. Työvoimatoimistoakin kun on tullut kokeiltua jo.