tiistai 7. elokuuta 2012

Kerttu summaa kesän toimet

Kunnioitettu emäntä,

Hienot lomasäät on meille tänä kesänä suotu. On opettavaista seurata ikkunalasin läpi (sikäli kun siitepölyroiskeiden takaa näkee) kadulla vesilätäköissä sipsuttelevia ihmisiä. Monelta ovat kumisaappaat unohtuneet eteiseen.

Kaunis turkkini on aina tyylikäs asu, ikävä kyllä kuitenkin helteellä hieman tukala. Onneksi niitä hellepäiviä ei liiaksi ole tälle kesälle siunaantunut.

Alkaa lomasi olla jo puolivälissä. Kävit Porissa ja Iittalassa, riittääkö moisista työpaikan kahvihuoneeseen kehuskeltavaa? Sikäli kun olen touhuasi seurannut, olet lukenut neljä osaa Maasta muutajia (epäilen, että hypit  välillä luontokuvausten yli, nehän ovat kaunokirjallisuuden suola!). Iltaisin tillotat sitä sarjaa, jossa mainosmiehet imevät tupakkia, kittaavat viskiä ja pettävät vaimojaan. On se pääosan esittäjä ihan komea, mutta ihan hävettää miten naiset sille itseään tyrkyttävät. Se on tuo seksi sellaista, että jotkut sen perässä laukkaavat.

Vieraitakin on täällä käynyt. Kiitos siitä, on aina virkistävää saada älykästä seuraa. Sinun seurassasi tuppaa ihan taantumaan. Sivistyksesi on kovin kapea-alaista. Filosofia olisi virkistävä väittelyn aihe, mutta sinulla menevät peripateetikot ja epikurolaiset sekaisin.

Jos nyt joskus minulla sattuu maha olemaan sekaisin ja peräpään sievistä karvoistani roikkuu vähäinen määrä kissanhiekkaa ja erinäisiä kellervänruskehtavia eritteitä, niin ei tarvitse tulla takapuoltani pesemään. Huolehdin itse hygieniastani, se on kunnia-asiani.

Lomaa on jäljellä enää reilu viikko. Mikään ei kestä loputtomiin. Tämä ei tarkoita, että pitäisi terasseille rynnätä. Monella on jäänyt putki päälle kesälomalla ja vieroituksen kautta on tie töihin käynyt. Kevyttä liikuntaa, uintia, marjastusta, sienestystä ja Nietzschen teoksia ehdotan loppuloman askareiksi. Artikkeli pitää olla korjattuna 18. elokuuta. Siihen kahtoen, kuten isäsi tapaa aina sanoa.

Ystävällisesti,

Kerttu

10 kommenttia:

Musta ja Harmaa kirjoitti...

Kerttu, se kirjoitetaan 'Niitse'.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Liian paljon kirjaimia... Meniköhän nyt oikein?

Hoo Moilanen kirjoitti...

Kerttu, minua nolostuttaa, kun mainitsit takapuoliasioistasi.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Takapuoliasioistakin on rohjettava puhua.

Hoo Moilanen kirjoitti...

Mutta kun sinä olet niin elegantti.

Kai minun täytyy uskoa, että eleganteillakin on takapuoli ja joskus jopa vuotava peräpää.

ps. Nämä sanavahvistukset ovat metkoja. Edellistä sain yrittää useamman kerran, kun se oli niin epäselvä. Minä olin selvä ja olen edelleen.

Merja kirjoitti...

Siihen kahtoen on juuri sitä savolaista puheenpartta, josta tykkään. Sirpa Kähkönenkin hyväksyisi. Ei aina tarvitse "viäntee", sanomisen tapakin riittää. Viäntäminen tulee vain myötähäpeä.

Merja kirjoitti...

...siis viäntämisestä.

Unknown kirjoitti...

Puhut asiaa Kerttu. Itseään kunnioittava kissa hoitelee siisteyshommat itse. Olisihan se noloa, jos sinä alkaisit emäntäsi takapuolta pesemään hänen käytyä toiletissa.

Unknown kirjoitti...

Kerttu. Minne kadotit emäntäsi, alkaa olla hänen juttuja ikävä...

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Olen palannut. Kiva jos joku kaipaa juttujani.