tiistai 12. marraskuuta 2013

Sähkövaras

Poljin eilen ruokatauolla hammaslääkäriin. En löytänyt muuta hammasharjaa kuin sen, jolla pesen hampaat aamuin illoin. Harja toimii sähköllä, eikä kylpyhuoneessani ole sopivia sähköä sisältäviä reikiä vempeleen lataamista varten, joten suoritan latauksen määräajoin tiskipöydän yläpuolella olevasta pistokkeesta. Nyt harja vilkkui punaista. Otin laturin ja harjan mukaan töihin ja asetin ne työhuoneeni ikkunalle voimaantumaan. Huonetta siivoava nainen hieman ihmetteli hammasharjaani.

Minun oli pakko mennä hammaslääkäriin kesken työpäivän, sillä hampaastani oli lohjennut paikka ja tuohon koloon kieleni kärki jatkuvasti hakeutui. Asialla oli kiire, sillä hammaslääkärini oli lähdössä tänään maailmanympärimatkalle. Hän ei mene sinne hampaillani hankkimillaan rahoilla sillä hoitosuhteeni häneen on vielä nuori.

Hesarissa on kirjoitettu Kevan johtajan asunto- ja autoeduista, jotka kuulostavat pöyristyttäviltäviltä. Etuja toteutettaessa on kaiken lisäksi kierretty mm. verotusta ja hankintalakia. Minä taas olen luvatta ottanut työnantajan sähkövirtaa omaa hygieniavälinettäni varten. Tulipa kieroon mieleeni, että mitä minä yleensäkään sitä kotona lataan, voisinhan täyttää sen säännöllisesti työnanatajan sähköllä. Jos sairaalamme kaikki työntekijät toimisivat samoin, näkyisikö se sähkölaskuissa?

Perinteisesti työnantajalta on kähvelletty klemmareita, muovitaskuja, paperia ja kopiointipalveluita. Olen tehnyt sitä hyvin pienimuotoisesti useissa työpaikoissa. Nykyisessä olen ottanut kopion passistani. Ja nyt siis luvatta kähvelsin virtaa. Seuraavaksi kenties lataan kännykän ja lopulta jopa rikkaimurin.

Kaikesta ylläolevasta saattaa helposti päätellä, että sähköstä puhuu entinen sähköinsinööriopiskelija, Tammerkoskessa uitettettu aito ex-teekkari.

4 kommenttia:

AuvoT kirjoitti...

No joo, hammasharjoissa on noin 1000mAh akku, esim 1,2V jännitteellä. Siis noin 1Wh sähköä. Jos seuraavalla kerralla työpäivän jälkeen sammutat valot huoneestasi 30s ennemmin kuin normaalisti,(oletus yht 120W valoa), olet korvannut lainaamasi sähkön. Huom, en ole koskaan uinut Tammerkoskessa, en edes Näsi- enkä Pyhäjärvessä, joten tarkkaavaiset sähköinsinöörit tarkaistakaapa laskelmani.

Vaikka jokainen laitoksen työntekijä lataisi harjansa näin, sitä ei havaitsisi sähkölaskussa.

Jos jokainen työntekijä lataisi sähköautonsa akut päivän aikana, sen saattaisi jo havaita laskussa.

Muuten, blogisti H tekisi ympäristöteon jos heittäisi harjansa "mäkeen" ja käyttäisi luomumenetelmää. Itse teen näin välttääkseni kaikkia mahdollisia pieniä sähkövempaimia ja niiden akkujen uusimisen aiheuttamaa ärtymystä, ja luonnon kulutusta.

Susanna kirjoitti...

Hei, kiitos sinulle mainiosta blogista! Omassani on sinulle haaste, olisi mukavaa, jos ennättäisit vastaamaan! :)

http://lifeinlondonbys.blogspot.co.uk/

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Moi! Oonks mä nyt se toinen uusi lukija? :) Hesarin listalta olen siut bongannut.

Sinulla on kyllä sana hallussa, ilo oikein lukea!
-Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

Heidi Mäkinen kirjoitti...

AuvoT: voin siis huoleti ladata hammashygieniavälineeni kotona, koska sähköä kuluu noin vähän. Ei saisi käyttää sähkövempainta, mutta kun se on niin helppoa.

Susanna: yritän ottaa haasteen vastaan, kunhan jaksan, siis ehkä joskus. Kiitos ja kiitokset uusille lukijoille!