torstai 21. marraskuuta 2013

Tutkijan varpaanvälit

Radiossa soi äsken "Här kommer Pippi Långstrump" acapella- esityksenä, joten olin pakotettu nousemaan sohvalta ja sulkemaan toosan.  Saman tien voin siis suorittaa päivittäisluonteisen julkisen puolirehellisen ripittäytymiseni.

Olemme aloittamassa hyvin pienimuotoista tutkimusprojektia, johon liittyy jossain määrin eräs lääke, joten kyseessä on viranomaisten tulkinnan mukaan lääketutkimus. Oikeasti tuota lääkettä on käytetty vuosia ja haluamme vain mitata potilaan verestä lääkkeen pitoisuutta. Olen kolmena päivänä istunut tiedekeskuksen sihteerin (en ole varma mikä hänen pestinsä oikeasti on) huoneessa värkkäämässä erilaisia lupapapereita. Minä huokailen ja tuo nainen vakuuttelee: "Heidi, ei tässä paljon aikaa mene, äkkiä nämä tehdään, Heidi". Huomenna jatkamme kaavakkeiden täyttämistä ja lausuntojen väsäämistä. Vaaditaan mm. tutkijan arviota tutkimustiloista, tutkijan arviota siitä onko hän kykeneväinen olemaan tutkija, tutkijan arviota tutkimuksen eettisyydestä ja tutkijan arviota tutkijan varpaanvälien puhtaudesta (no ei oikeasti, viimeisen keksin itse). Erilaisia kaavakkeita ja blankopaperille copy-paste menetelmällä laadittua lausuntoja ja suunnitelmia on kertynyt melkoinen pino. Miksi samat asiat pitää kertoa niin moneen kertaan? Jospa viranomaiset kyttäävät, ovatko kymmenen paperin tiedot yhtäläiset. Ihan kuin poliisikuulusteluissa, jossa murhaaja vihdoin murtuu ja tunnustaa, niin minäkin lopulta myönnän, ettei minusta ole tähän.

Tänään taas muistin, millaista pyöräily oikeasti on. Kehuin kaikille reippauttani, kun  aurasin itseni läpi tuulen ja tuiskun kaavakkeita täyttämään. Niin kauan kehuskelen, kunnes lonkkani on säpäleinä ja makaan leikkaussalissa ortopedien kiusattavana.

3 kommenttia:

relaxinatc kirjoitti...

Jos kysyttäisiin, voisit kertoa, että 33% todennäköisyydellä sekä sinun että tutkimusluvista päättävien henkilöiden varpaanväleissä iho on hautunut rikki. Minä tiedän. Olen nuuskinut 200 tamperelaisen varpaanvälit. Kirjoitan siitä parhaillaan väitöskirjaa. On minulla joitakin muitakin tuloksia, mutta ne ovat vähemmän tärkeitä.

T. nimim. Toewebintertrigo

Heidi kirjoitti...

Tarkistin äsken varmuuden vuoksi omat varpaanvälini: ne ovat täysin puhtaat.

Timo Lampi kirjoitti...

Harmillista paperityöt. Kuuluis mun mielest kanslistille tmv:lle.

Kipee lonkkakaa ei taijja aploodeja ansaita, harmillinen sekin. :)