tiistai 10. heinäkuuta 2018

Hämmästyttävää

Thaimaalaisten poikien pelastuminen luolasta liikuttaa meitä. On hienoa, että on ihmisiä, jotka eivät luovuta vaan vaarantavat oman henkensä toisia auttaessaan. Minä voivottelisin, vääntelisin käsiäni ja juoksisin lopulta karkuun. Onneksi on toisenlaisiakin ihmisiä ja niitä on kaikkialla, Pieksämäellä, Arkangelissa, Luzernissa ja Washingtonissa, se vaan välillä unohtuu.

Meillä on Kertun kanssa yhteinen harrastus, nukkuminen. Minä nukun yöllä ja Kerttu päivällä. En harrasta naukumista kuten Kerttu vaan keskustelen rakentavasti. Kuulin surukseni, että H jää vuoden virkavapaalle. Kenen kanssa minä nyt keskustelen rakentavasti? Kuka naurattaa minua töissä? Kuka juo kanssani pystybaarikahvit, kun ei ehdi istahtaa? Kuka nousee pöydästä ja kuvittaa juttuja jäljittelemällä ihmisten eleitä (ei potilaiden, muitakin ihmisiä on)? H:ta ei saisi päästää viikon lomalle saati vuoden virkavapaalle.

Päätin lukea jotain kevyttä ja lainasin A.J. Finnin (kirjailijan oikea nimi on Daniel Mallory ja hän näyttää televisiosarjan tähdeltä) trillerin Nainen ikkunassa. Kirja pitää palauttaa viikon kuluttua, mutta voihan sen jättää keskenkin. Stephen King kuulemma sanoo, että kirjailijan pitää lukea neljä tuntia päivässä (sellainen kirjailija ei käy töissä). Samainen King kehuu romaanin Nainen ikkunassa etuliepeessä "Kirja, jota ei malta laskea käsistään". Takakannessa Ruth Ware toteaa "Taidokkaan mutkikas, vastustamaton.",  Gillian Flyn taas hehkuttaa "Hämmästyttävä. Jännittävä. Upea" ja kaiken tämän kehumisen päälle Tess Gerritsen vakuuttaa "A.J. Finn on lahjakas ja vahva uusi tekijä".

4 kommenttia:

Marjatta Mentula kirjoitti...

Näissä kehuissa on joskus aika mainioita. Minä hämmästelen nigerialaiskirjailja Ayòbámi Adébáyòn (miten paljon hiettomerkkejä, ò-kirjainten alla pitäisi vielä olla piste!) Älä mene pois -romaanin kannen päälle sijoitettua Margaret Atwoodin kehulausetta:"Tulikuuma, mukaansatempaava, äärimmäisen hieno." - Tulikuuma? Mikähän se on ollut englanniksi?

Heidi kirjoitti...

Luen samalla kyseistä kirjaa ja ihmettelin minäkin Atwoodin kommenttia. En tiedä miksi, mutta kirja alkoi jossain vaiheessa hieman tökkiä, luen sen kyllä loppuun.

Timo Lampi kirjoitti...

Tökki se kirja välillä täälläkin, mutta sain luettua loppuun. Aivan kelpo kirja. :)

Marjatta Mentula kirjoitti...

Minua tökki ne ikäänkuin päälleliimatut poliittisen tilanteen kuvaukset. Juonikin tuntui jotenkin laskelmoidulta.