maanantai 2. heinäkuuta 2018

Anteeksi, hypin taas asiasta toiseen

Tapasin eilen pariskunnan, jota en ole nähnyt kahteenkymmeneen vuoteen, sitä ennen vietimme paljon aikaa yhdessä. Kun tutustuimme, J sitoi vielä ruskeat hiuksensa poninhännälle, nyt hänellä on harmaa kihartuva takatukka. Muovisessa vadissa yksiön lattialla  eleli rupikonna ja he maustoivat aamupuuronsakin valkosipulilla. Valkosipulia kutsuttiin älykköjen ketsupiksi. Nyt heillä on paritalon puolikas ja neljä lastenlasta. Oli kiva tavata J ja K.

Kerttu heräilee aamuyöstä kiusaamaan minua. Olen saanut monenlaisia kissankasvatusohjeita. Kokeilin viime yönä pulloa, josta suihkutin vettä kotieläimeni suuntaan ja ihme kyllä hän perääntyi ja lopetti metelöinnin. Tosin hän palasi myöhemmin, jolloin suihkautin uudelleen. Kerttu pysyi loppuyön poissa.

Katson Netflix-sarjaa House of Cards (olen myöhäisherännäinen) ja pilaan elämäni seuraamalla kongressimiesten juonitteluja sen sijaan että lukisin tai urheilisin. Pidän Frankin (meetoo Kevin Spacey) tavasta selittää asioita kameralle samalla kun tapahtumat taustalla ikäänkuin pysähtyvät.

Olen tämän viikon töissä osastolla. Tärkeintä on vakuuttaa itsensä, potilaat, hoitajat, kandi ja erikoistuva lääkäri siitä, että tietää mitä pitää tehdä. On osattava perääntyä kun huomaakin olevansa väärässä ja vakuuttaa taas kerran nuo samat ihmiset. Poliklinikalla täytyy saada vain se yksi samassa tilassa oleskeleva ihminen uskomaan, että huoneessa on asiantuntija, joka tietää enemmän kuin google tai oikeammin pystyy käyttämään vähäisempääkin tietomäärää paremmin potilaan hyväksi kuin hakuohjelma.

2 kommenttia:

Timo Lampi kirjoitti...

Kerttu luulee, että sä sihiset sille niin että vesi lentää suusta.
Vanha ja hyvä konsti. :)

Ana kirjoitti...

Ai sä tykkäät siitä kameralle selittämisestä? Musta taas se on superinhottavaa, lopetin sarjan katsomisen sen takia.