sunnuntai 8. heinäkuuta 2018

Suosittelija

Istuin hetken puistonpenkillä ja katselin miestä, joka heitteli linnuille leivänpaloja. Ensin heittelijää kyttäsi vain pari pulua, mutta pian noita pulleita lintuja kerääntyi hänen ympärilleen lisää ja samalla saapuivat lokit. Lokit kaappasivat etäälle heitetyt makupalat, samalla kun pulut nokkivat miehen jalkoihin tippuvat eväät. Mistä linnut tiesivät saapua paikalle? Mistä ne arvasivat, ettei minulla ollut heille pullanmuruakaan? Ehkä ne lähettivät WhatsApp -viestejä toisilleen.

Kuuntelin lenkillä Areenasta ohjelmaa "Television tiiliskivet", jossa keskustellaan sarjoista kuten "Happy Valley", "Young Pope", "Handmaid's Tale", "Olive Kitteridge", "Mennyt maailma" ja monesta muusta. Suosittelen, sillä keskustelu tuo ihan uusia näkökulmia noihin televisio-ohjelmiin.

Suosittelen myös Sara Hildenin kesänäyttelyä, jossa käsitellään ihmisen ja luonnon suhdetta. Joskus aikoinaan luontoa kuvattiin ihan kauneuden vuoksi tai se muodosti sopivan taustan ihmisille, nykyäään luontokuviin liittää sellaisia asioita kuin ilmastonmuutos, rehevöityminen ja lajien sukupuutto vaikka sitä ei suoraan sanottaisikaan.

Mikä ihmeen suosittelija luulen olevani?

Katarina Hazard sanoi radiossa, että elämme tunnetaloudessa. Mietin asiaa oman ammattini kannalta. Enää ei riitä, että lääkäri on asiantuntija, hänen kohtaamisensa pitäisi olla positiivinen elämys. Siitä kuuluu jäädä läheinen ja hyvä mieli kuin kyse olisi ystävästä. Aiemmin lääkärintakki oli uniformu, joka piti huolen tapaamisen muodollisuudesta, nyt ollaan tuttavallisempia. Kumpi lie lopulta edullisempaa potilaan paranemisen kannalta?

2 kommenttia:

Timo Lampi ☺ kirjoitti...

Olive Kitteridge oli mielestäni oiva sarja katsoa areenasta, pidin siitä.

Viimeeksi kun jouduin lääkärin pakeille meinasin pudota perseelleni. Lääkärinä oli nuori poika joka röhnötti tuolissaan urheiluasu päällään. Kysyin häneltä että; koska lääkäri tulee paikalle, hän tajusi vihjeen heti. Ryhdistäytyi ja nykäisi valkoisen takin päällensä.
Kaikkea sitä näkee ja kokee kun vanhaksi jaksaa elellä. :D

Tuulatäti kirjoitti...

Tuttavani joutui hiljattain käymään lääkärin pakeilla. Hänen lääkärinsä - nuori nainen - nosti paitansa helmaa ja raaputti paljasta mahaansa samalla kun kyseli, että mikähän vaiva toi potilaan paikalle.