sunnuntai 22. heinäkuuta 2018

Residenssi

Saavuin eilen Frankfurt an der Oderiin, saksalaiset tuntuvat kutsuvan sitä nimellä Frankfurt Oder ja juna-aikatauluissa Frankfurtin perään sulkuihin on lisätty O, jotta sen erottaisi siitä suuremmasta kaimasta. Kaupunki sijaitsee Oder-joen rannalla ja joen toisella puolella levittäytyy Slubicen kaupunki, jonne voi kävellä siltaa pitkin. Kävin eilen Puolassa iltakävelyllä.

Asun Särön residenssissä, joka on oikein viehättävä ja siisti. Söin illalla italialaisessa ravintolassa (Fratelli). Täällä ei vilise turisteja, joten kaikkien päät kääntyivät kun liu'uin ravintolaan. En olisi kaivannut huomiota, sillä olin yksin, kun kaikki muut nyrhivät pihvejään (jostain syystä moni söi pihviä) perheidensä ja ystäviensä ympäröiminä.

Tässä lähellä Oderin rannoilla on suuria kosteikkoalueita, joten lintuja näkyy paljon, heidän laatuaan en oikein tunne. Kovasti ääntelevät ja se tuntuu mukavalta.

Saksalaiset varttuneet pariskunnat näyttävät siltä kuin aikoisivat juuri lähteä patikoimaan Karhunkierroksen, mutta se saattaa johtua viikonlopusta. Lähikauppa muistuttaa Litukkaa, mutta hinnat ovat matalammat. Slubicessa mainostettiin halpaa tupakkaa, jota saa ostaa vuorokauden ympäri. Ihan tuossa lähellä on baari nimeltään Havana, jonka terassin lattia on päällystetty hiekalla.

Nyt kirkonkellot kutsuvat vaativasti jumalanpalvelukseen. Ei aio murtua ja mennä kuulemaan sanaa, jota en edes ymmärtäisi.

2 kommenttia:

Marjatta Mentula kirjoitti...

Aistin vieraan paikan tunnustelua, Kaikki on vielä edessäpäin.

Heidi kirjoitti...

Tänään olen nähnyt taas lisää, mutta siitä myöhemmin.