keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Matematiikka on runoutta ja piinaa

Olen suuressa turhautuneisuuden tilassa. Yritän saada jotain järkeä artikkeliin, johon olen jo käyttänyt aikaa tarpeettoman paljon. Mies, joka on "taiteillut" juttua varten hienoja käppyröitä ja laskenut statistiikkaa, ajattelee niin monimutkaisesti, ettei moiseen tällainen blondi pysty. Hän on parin oluen jälkeen kuulemma käynyt kopaisemassa Mensan testit ja saanut huippupisteet. Kokeekohan hän usein, ettei kukaan ymmärrä. Mies lukee runoja ja olen luvannut viedä hänet runokauppa Kattilaan, kun hän joskus saapuu Tampereelle. M runoilee ja opiskelee insinööriksi. Törmäsin kaiken lisäksi hiljattain diplomi-insinööriin, joka oli tykästynyt Tabermanin runoihin. Matematiikka on runollista.

Hävitin eilen vahingossa ne kärpäsenkakat kännykkäni kalenterista. Minulla ei siis ole tänään mitään menoja. Mustia pilkkuja oli vielä eilen lähes joka päivälle. Näin oli tarkoitettu.

Tekisi mieli luovuttaa ja alkaa elää rock'n roll elämää. Taidan kuitenkin sen sijaan mennä ruokakauppaan ja lenkille.

2 kommenttia:

Minerva kirjoitti...

Odotan innolla, että koska selvitän ikiaikaisen mysteerin: onko runoilija huono insinööri vai onko insinööri huono runoilija.

Tai jos onkin huono molemmissa, sitten on toivotonta tulevaisuutta edessä.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Entäs jos on hyvä molemmissa?