sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Kymmenellä sormella, kiitos

Matkustin eilen junalla Kuopiosta Tampereelle. Välttelen junan vessoja, sillä niissä haisee kuselta (anteeksi brutaali sanavalintani). Sitäpaitsi pelkään, ettei vessan ovi mene kunnolla lukkoon ja sitten kammoan, etten saakaan ovea auki. IC- junan vessan seinässä luki "Kerro meille mitä mieltä olet WC:n uudesta ilmeestä?". Vessan lattia oli harmahtavan likainen ja siellä lojui märkiä paperisia käsipyyhkeitä.

Join ravintolavaunussa kahvit ja söin muoviin pakatun pullan, joka ei maistunut miltään, mutta suutuntumaa voisi kuvata limaiseksi. En yhtään hämmästele, että muut asiakkaat olivat päätyneet olueeseen vaikka oli vasta melko varhainen aamu. Rakastan siitä huolimatta junia.

Vietän viimeistä lomapäivää tällä erää ja hentoa ahdistusta on havaittavissa. Yritän väistellä. Muistanko edes kaikkia salasanoja. Huomenna menen kuuntelemaan Patti Smithin konserttia Tampere-talolle. Ensi viikolla on kaksi päivystystä, joten kovin helppoa ei tule olemaan. Pohdin juuri miten tämän arvokkaan päivän viettäisin. Entistä miestäni ärsytti se, että aloin suunnitella päivän tekemisiä, kun vielä lojuimme sängyssä. Nyt olen kuitenkin jo syönyt aamiaisenkin ja sitäpaitsi saan ihan rauhassa suunnitella mitä haluan.

Karl Ove Knausgårdin teksti vaikuttaa jollain tapaa omaankin kirjoittamiseen. Mistä johtunee, että viitsin lukea perusteellista selvitystä isoäidin saastaisen asunnon siivoamisesta? Löydän siivouskuvauksen keskelle heitetyistä ajatuksista aina välillä jotain tuttua, suorastaan omaa.

Minä kirjoitan jo melko vetreästi kymmensormijärjestelmällä!

Hain Hatanpäältä tähän kukat koristeeksi.
7 kommenttia:

confetti kirjoitti...

Kusenhaju ei tosin johdu (pelkästään) siitä itsestään, vaan jostakin puhdistusaineesta, jolla kalustoa pestään. Ei se toki asioinnista hirveästi mukavampaa tee.

ketjukolaaja kirjoitti...

Minäkin kävin vaimon kanssa Turussa junalla. Muuten sujui matka ihan hyvin, mutta Turusta Pieksämäelle tullessa ei vaunun ilmastointi toiminut ja meille tuli tukahduttavan kuuma olo.

Ne vessat varmaan ovat aina hankalampi juttu junissa. Viime joulukuussa junasta katosi kaikki sähkövirta. Sen seurauksena junan vessatkaan eivät toimineet. Junan ovia ei voinut aukaista, kun niitä ei olisi sitten saanut kiinni. Kyllä minusta Suomessa junissa pitäisi olla mahdollisuus mekaanisiin toimintoihin milloin sähköt pettävät.

Anonyymi kirjoitti...

Olueen vai olueeseen?

Anonyymi kirjoitti...

Kuopiosta Kajaaniin menevän junan vessassa oli pytyn päälle seinään kiinnitetty sinivalkoinen virallinen muovikyltti, jossa luki sanatarkasti näin:

"Lattialle paskantaminen ehdottomasti kielletty. Det är absolut forbjudet at skita på golvet."

Harvoin nauran yksinäni ääneen, mutta silloin nauroin.

Heidi kirjoitti...

Oleeseen vai olueen ei harmainta aavistusta.
Junan vessoja kannattaa välttää.

Anonyymi kirjoitti...

Olet nopsa oppimaan. Siis kymmensormijutun.

Åboriginal, lomalla Treen ja Kuopion kautta Lapissa

Heidi kirjoitti...

Pientä hapuilua vielä on havaittavissa.