lauantai 13. heinäkuuta 2013

Satamassa

Mustalahden satama tuntuu olevan monelle tamperelaisellekin tuntematon paikka. Siellä järjestetään pienimuotoisia keikkoja. Eilen "ulkorakennuksessa" esiintyi nuori lahjakas laulaja ja lauluntekijä Aino Venna bändeineen. Venna esiintyi englanniksi ja ranskaksi. Hänen tunnetuin kappaleensa lie Suzette ja hän esitti mm. Mahalia Jacksonia. Nuori nainen  oli yhdistelmä vahvuutta ja herkkyyttä ja hänellä oli tumma kaunis ääni. Nuorehko pariskunta pölisi ja nauroi häiritsevästi lähes koko keikan ajan vaikka heille kävi useampikin asiasta huomauttamassa. Joidenkin soisi pysyttelevän kotisohvallaan.

Mustalahden sataman ravintolan henkilökunta osaa erinomaisesti tarjoilijoilta vaadittavan taidon: heillä on selektiivinen näkö ja kuulo, joten he eivät huomaa asiakasta, vaikka sellainen seisoisi nenän alla, huitoisi ja korottelisi ääntään.

Huomionsaantiyrityksistä huolimatta tarjoilija jatkoi kesken olevaa puuhailuaan tiskin takana ja jutteli työkavereiden kanssa. Lopulta hän armeliaasti ilmoitti "Juotavaa saa ulkoakin." Ulkotiskillä ei näkynyt henkilökuntaa. Myöhemmin sinne ilmaantui ystävällinen ja palvelualtis mies, joka lurautti lasiin ylimääräistä viiniä ja kehotti maistamaan lasista. Ihan hyvää oli.

Hesarissa siteerataan Ville Virtasta, jota on haastateltu Me Naiset lehdessä: "Luulen, että keskimääräisesti viisain mahdollinen ihminen on viisikymppinen nainen". Ville Virtanen on lahjakas, miehekäs, seksikäs  ja mitä ilmeisimmin hyvin viisas mies. Taidan ostaa hänen uuden romaaninsa. Naisen viisikymppisyys muuten alkaa sinä päivänä kun hän täyttää viisikymmentä (siihen  saakka hän on nelikymppinen) ja päättyy kuusikymmenvuotispäivään.

2 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Hauska yhteensattuma, juuri luin FB:sta: tänään Mustalahden satamassa on Kauko Röyhkä.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=543800652334313&id=160605993987116

Åboriginal

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Juu niin on, muttei ihan joka ilta jaksa...