maanantai 21. marraskuuta 2016

Sanomalehtikritiikki

Olen lopulta saanut kaipaamani sanomalehtikritiikin. Romaanini arvio julkaistiin Keskisuomalaisessa: http://www.ksml.fi/kulttuuri/Kirja-arvio-Hulvaton-esikoinen-el%C3%A4m%C3%A4n-k%C3%A4%C3%A4nteist%C3%A4/877735 Minua verrataan kirjoittajana Anna-Leena Härköseen. Ei haittaa. 

Arvostelun viimeinen kappale huvittaa "Kustannustoimittaja on lukenut käsikirjoituksen hivenen huolimattomasti, siksi paljon punakynää vielä olisi kaivattu. Mutta mitäpä panovirheistä, kun tarina on ehyt ja hyväntuulinen." Onko kyseessä toimittajan paha panovirhe tarkoituksellinen virhe?

Asuin pitkään Jyväskylässä enkä tilannut Keskisuomalaista, sillä en pitänyt lehdestä. Nyt se saa kaiken anteeksi vaikka tuskin se anteeksiantoani kaipaa.

Lisään perään toisen vähemmän positiivisen. Tästä voisi irrottaa vaikka pokkarin takakanteen lauseen "KIRJA ON IHAN LUKUKELPOINEN".


14 kommenttia:

anumorchy kirjoitti...

Onnittelut!!!

Heidi kirjoitti...

Kiitos!

anumorchy kirjoitti...

Ja viela toinenkin ihan samaan syssyyn. Hienoa!

Anonyymi kirjoitti...

Pidän tästä kirjasta. Luen sitä luku, kaksi kerrallaan, keittiön pöydän äärellä, kahvia juodessani. Se on sopiva annos. Kiva että on tällainen. Luen arvostelut luettuani.

Lukiessani tulee mieleeni tapahtumia viime vuosituhannelta, toinen kirja. Ulkoinen aihekin on sama. Tunsin kirjoittajan, piirsimme yhdessä ja sitemmin näin tyttärenkin, hänet joka sai rubiinikengät. Etsivä löytää helposti. hh

Ana kirjoitti...

No niin :-)))

Marjatta Mentula kirjoitti...

Tuo 'panovirhe' osuikin sopivasti. :D Minä en muuten huomannut mitään painovirheitä, oliko niitä? Yleensä sitä lukee sellaisten ohi, elleivät ole räikeitä.
Anna-Leena Härkönen ... hmm ... mutta sinulla on ne omat kivat lakoniset loppulauseet.

Tuo toinen arvostelu on minusta tosi kökkö. Minusta ei pitäisi kertoa esim. mistä kirjan nimi tulee, koska se on kiva lukijan itse löytää. Ja kyllä saisi myös asettaa kirjan johonkin genreen, kertoa tyylistä, ei vain juoniasioita, ja löytää esikuvia edesmenneistä tai aikalaiskirjailijoista.

Kiva, että kirjalle tuli näkyvyyttä. Naistenlehtien pitäisi herätä, koska tämä on just hyvä ystäväkirja naiselta toiselle naiselle.

Heidi kirjoitti...

Keskisuomalainen omistaa muitakin lehtiä ja usein samat jutut julkaistaan muissakin esim. Savon Sanomissa, toivon että näin tapahtuu. Ei minulla olisi mitään naistenlehtien huomiota vastaan.

Anonyymi kirjoitti...

Hei vaan, minä kirjoitin arvion ja panovirhe ei tosiaankaan ole virhe, vaan ihan tarkoitettu juttu. Onnea kirjasta ja kirjalle, kyllä sen kelpaa lukea!

Heidi kirjoitti...

Hienoa!

Heidi kirjoitti...

Ja kiitos!

Timo Lampi kirjoitti...

ONNITTELUT... ja halaukset. :)

Anonyymi kirjoitti...

Erikokoinen, erivärinen, eri-ikäinen - nämä siis yhdyssanoja, -inen-loppuisia. Kollegiaaliset terveiset kustannustoimittajalle! Kirja oli nautinnollinen lukukokemus!

Heidi kirjoitti...

Kiitos!

Heidi kirjoitti...

Niin ja kai minunkin pitäisi tuollaiset asiat tietää, mutta olen kovin huono yhdyssanoissa ja välimerkeissä.