lauantai 6. heinäkuuta 2019

Hääyön suunnittelu 30 e/ tunti

Sukuni on huonounista. Lapsena saatoin mennä keskellä yötä sanomaan jotain äidilleni, joka ei koskaan vaikutanut nukkuvalta vaan siltä, että makasi peiton alla valveilla, mutta silmät suljettuina

Isän äidin hiukset letitettiin iltaisin pitkälle harmaalle ohuelle letille. Illalla juotiin teetä ja syötiin korppuja ja sitten käytiin nukkumaan. Mummo ja vaari nukkuivat eri huoneissa (mummo kunnon sängyssä ja vaari hetekalla) ja vaari heräsi aamuyöstä lypsämään lehmät. Aamulla mummo valitti "En ole nukkunut silmän täyttä".  Mummon makuukammarista kuului tauoton kuorsaus. Ehkä hän kärsi uniapneasta.

Minäkin nukun välillä (=melkein aina) huonosti. Ostin kiinalaisen painopeiton (7 kg, peitossa on painona lasihelmiä) ja olen maannut sen alla jo kaksi yötä. No jaa, ehkä paremmin, toisaalta niin teen aina vapaapäivinä. Kaikille peitto ei varmaan sovi, joku saattaa ahdistua, sillä kääntyminen käykään yhtä kevyesti kuin tavallisella täkillä.

Kävin eilen kukkakaupassa ja luin kassan viereen kiinnitetystä lappusesta "Hääyön suunnittelu 30 e/tunti". (Häätyön suunnittelu 30 e/tunti)

1 kommentti:

Ana kirjoitti...

:-D Hääyön suunnittelu! Mut hei, voihan se olla. Jos haluaa vaikka jonnekin yöseikkailulle heti avion aluksi. Otsalamput tanaan ja luolastoon? Tms.