lauantai 13. heinäkuuta 2019

Kerrostalotäti

Olen tarkkaillut itseäni ja huomannut huolestuttavia piirteitä. Siirtelen roskapusseja roskasäiliöstä toiseen. Joillakin taloni asukkailla on tapana heittää roskansa täyteen roskasäiliöön vaikka vieressä odottaisi tyhjänä ammottava roskis ja sitten roskat tursuavat rumasti yli.

Roskien lajittelussakin on havaittavissa huolimattomuutta, mutta siihen en ole jaksanut puuttua. Varis ruokaili eilen roskasäiliössä kun tulin paikalle. Lintu ei tuntunut piittaavan saapumisestani vaan jouduin huitomaan ja huutamaan ennen kuin luontokappale leväytti laiskasti siipensä ja siirtyi naapuripihalle kyttäämään.

Kastelin rappukäytävän ikkunalla kituvan kiinanruusun ja annoin sille Substralia. Olen kuulemma henkilö, jota kutsutaan kerrostalotädiksi. Jäin lomalle, joten voin täysipäiväisesti siirellä roskapusseja.

Loma-ahdistus iski jo eilen. Käytänkö lomani oikein? Luen facesta kuinka tutut kehittävät itseään kursseilla, käyvät festivaaleilla ja siirtyvät kiinnostavista kohteista toisiin. Googlailin Mäntän busseja (tarvittava kuvataidekokemus), olen hankkinut Vilna-oppaan kirjastosta (lomamatka) ja laitellut kavereille viestejä (lomaan kuuluvat ystävien tapaamiset ja yhteisselfiet). Eiköhän tästä lomasta saada kasaan riittävät some-päivitykset.

Lapsena vietin kesälomat mummolassa uiden, kasvimaata kitkien ja vanhoja Yhteishyvä-lehtiä lukien. Totean tämän ihan ilman nostalgista haikailua.

Ei kommentteja: