keskiviikko 17. heinäkuuta 2019

Korvamato

Tampereen taidemuseossa esittäytyy vuoden nuori taiteilija Nastja Säde Rönkkö. Näyttelyn teoksessa 6 Months Without nainen luopuu netistä puoleksi vuodeksi.

Netinkäyttäjänä olen pääasiassa puhditon somekärkkyilijä. Käytän lisäksi nettiä laskujen maksamiseen, sähköpostien lähettämiseen ja vastaanottamiseen, televisio-ohjelmien katsomiseen, radion ja äänikirjojen kuunteluun, kirjojen ja lippujen varaamiseen, ostamiseen ja erilaisten pikaviestien lähettämiseen. Paikkaan nettihauilla muistiani ja yleissivistystäni. Elämä ilman nettiä olisi työlästä, ehkä jopa mahdotonta.

Näyttelyssä oli esillä Rönkön nettipaaston aikana saamia kirjeitä. Ne näyttivät sympaattisen vanhanaikaisilta.

Sain tänään postikortin. Joku oli nähnyt vaivaa, ostanut kortin, postimerkin, etsinyt kynän, miettinyt mitä kirjoittaa, täyttänyt pienen tilan tekstillä, etsinyt osoitteen ja kirjoittanut sen korttiin, liimannut postimerkin ja kiikuttanut kortin postilaatikkoon. Sitä on pakko arvostaa.

Seurasin facesta keskustelua korvamadoista, joista pahimmaksi osoittautui "Pikkukakkosen posti, postilokero kolme neljä seitsemän, kolme kolme sata yksi Tampere kymmenen". Edellä mainittu liittyi nyt sitten sekä nettiin että postikorttiin ja ikäänkuin yhdisti nämä asiat tähän loppuun.

1 kommentti:

Merja kirjoitti...

https://yle.fi/uutiset/3-9397107
Oli pakko tarkistaa.