keskiviikko 31. heinäkuuta 2019

Kertun oksennukset

En ole viime aikoina kirjoittanut Kertun oksennuksista. Oksennuksia on kahdenlaisia: Ahmin liikaa raksuja oksennus ja suolistooni on kertynyt karvoja oksennus. Jälkimmäinen on vähäisempi ja lievemmin sotkeva ja sisältää vain siistin viiden sentin pituisen tasaisen karvapötkyn sekä mahanestettä. Bulimiaoksennus on silkkaa sulamatonta kuivamuonaa, joka tarttuu mattojen pintaan tiukasti. Eihän sitä viitsi paljaalle lattialle oksentaa.

Kuuntelin eilen lenkillä Ylen Areenasta Maarit Feldt-Rannan puhetta otsikolla Kiitokset ja jäähyväiset. Poliitikko sairastui vatsasyöpään kymmenen vuotta sitten ja myöhemmin tauti uusi. Nyt on menossa sairauden palliatiivinen hoito eli Feldt-Ranta saa ainoastaan oireenmukaista hoitoa. Kävelin Pyynikillä, itkin ja ihailin parantumatonta syöpää sairastavan naisen tyyneyttä, viisautta ja kiitollisuutta. Mietin millainen itse olisin. Katkera? Inhottava? Masentunut? Sitähän ei voi tietää.

Olen matkalla Kuopioon, joka aina herättä voimakkaita tunteita, sillä siellä on tapahtunut paljon asioita: Olen aikuistunut, avioitunut, eronnut (ensimmäisen kerran, sillä olen eronnut kahdesti samasta miehestä) saanut toisen lapseni, käynyt kouluni ja opiskellut kaupungissa.

Muistutan vielä, että ensi viikolla alkaa Tampereen teatterikesä, joten tästä blogista tulee teatteriblogi, enkä kirjoita kissanoksennuksista vaikka kuinka toivoisitte.

2 kommenttia:

Merja kirjoitti...

Muistin, että ensi viikolla voin pyöräillä työmatkan 25 km päähän. Sitten tuli jotenkin surullinen olo, kunnes muistin, että kun edellisen kerran pyöräilin tuon matkan ennen lomaa, kuuntelin Astrid Swanin kirjaa.

Tuulatäti kirjoitti...

Joka Naisen Niksi: eläimenpitäjän kannattaa aina pitää varastoituna puhtaita (mieluiten vaikeasti puhdistettavia) mattoja. Jos tulee tilanne, että kissa (tahi koira, saattaa päteä hevoseenkin) on nielaissut jotain sopimatonta (rotanmyrkkyä, käkikellon, timanttisormuksen tms) ja hänet pitää saada nopeasti oksentamaan kyseinen materiaali ulos, ei tarvitse kuin levittää pesty matto lattialle. Eipä aikaakaan kun Mirri/Musti/kopukka alkaa kakistella.