sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Kerttu vastaa

Parahin Emäntäni,

Tohdin sanoa Sinulle, että aivosi ovat nettimaailman pehmentämät. Et jaksa odottaa vastausta kirjeeseesi edes parin päivän ajan vaan alat pukata uutta kirjettä. Ennen kirjeen kulkeminen vaati viikkoja, eikä kukaan hosunut heti vastauksen perään.

Arvostelet minua epäsuorasti huonekalujen tuhoamisesta. Yhden ja saman raapimispuun repimiseen leipääntyy ennen ptkää ja alkaa kaivata vaihtelua. Nojatuoleihin kynteni uppoavat kaikkein mukavimmin. Kynsiin tarttuu vihreää lankaa, jota on lutuista vetää irti kankaasta. Mitäs menit kunnostuttamaan tuolit, minulle olisivat vanhatkin päälliset kelvanneet.

Olen huolestunut Sinusta, rakas (rakas ja rakas) emäntäni. Istua nöhjötät liiallisesti tietokoneella. Hartiat painuvat lysyyn. Ketä Sinun juttusi kiinnostavat?

Et katso uutisia, seuraa aikaasi, eilenkin katsoit putkeen Jane Austen filmatisoinnin Mansfield Park. Minua suoraan sanottuna tympi koko sarja: joutavia ihmisiä ja naimakauppoja. Putousta ei katsottu vieläkään. On syytäsi, etten ole ajan hermolla vaan pyörin jossain 1800-luvun alkupuolella. Sarjassa ei ollut edes kissaa, vaan yksi typerä mopsi. Muut ajat luet Kunnon sotamies Svejkiä, silläkin opuksella on ikää lähes sata vuotta. Joku tolkku.

Onneksi lopetit sen salsaharrastuksen. Tanssikoulussa, jossa kävit on näemmä tehty muutakin kuin salsattu.Tuskin kukaan Sinua pyysi jäämään mihinkään jälkisalsoihin.

Jospa nyt laittaisit kiltisti lenkkivaatteet niskaan. Kun tunnin liikut rivakkaan tahtiin niin saat käydä munkkikahveilla. Ei ennen.

Kunniottavasti,

kissasi Kerttu


6 kommenttia:

vappu kirjoitti...

Ihana. Hyvä Kerttu, hyvä Heidi!

mersu kirjoitti...

Loistavaa tekstiä Kertulta, naulan kantaan!

Heidi kirjoitti...

Kerttu kiittää.

Tiina kirjoitti...

Ihana! :D
Mahtava idea kirjoitella kirjeitä toisillenne.

Ps. Aika karu tuo tamperelaisia koetteleva salsatragedia. Itsekin olen ollut jonkin verran kosketuksissa (en konkreettisesti) ko. tyyppien kanssa. Helpotuksekseni en ole alaikäinen, joten välitöntä vaaraa ei kai ole ollut.

Merja kirjoitti...

Olen luvannut pitää lyhyen puheen naistenpäivänä aiheesta "Naisen pitää". Kerttu antoi paljon aiheita. Kiitos siitä Kertulle.

Heidi kirjoitti...

Mielenkiintoista.