tiistai 14. helmikuuta 2012

Simulantti

Kuten jo aiemmin mainitsin luen lukupiirikirjaamme Kunnon sotamies Svejk maailmansodassa. Svejk ei voi osallistua taisteluihin, sillä hän kärsii leinistä (olen luullut leinin olevan kihti, nettisivistyssanakirjan mukaan se on synonyymi nivelreumalle ja reumatismille). Hänet lähetetään parantumaan simulanttien osastolle. Hoitokeinoksi mainitaan "täysi paasto, kaksi kertaa päivässä mahahuuhtelu sekä kerran päivässä peräruiske". Keuhkotautiset kiedotaan märkiin lakanoihin. Hämmästyttävän moni toipuu ja pyytää päästä rintamalle, jollei ei satu kuolemaan.

Kurssikaverini vastaanotolle tuli roteva mies, joka löi valtavan nyrkkinsä pöytään ja totesi "tällä kädellä ei töitä tehdä". Kurssikaverini kirjoitti oitis miehelle viikon sairaslomaa.

Minä simulantti kärsin taas flunssasta. virus on varmaankin uusi, mikä tuo toivottua vaihtelua. Tämä virus yskittää. Menin ihan hiljattain kehuskelemaan, ettei minulla ole ollut yskää sen jälkeen kun täytin kolmekymmentä.

Keksin mielestäni hauskan jutun, jolla yhdistän muutaman typerän tarinan, joita olen kirjoitellut. Olin jo aiemmin päättänyt, etten enää koskaan halua nähdäkään koko moskaa. Ihminen ei opi, ei vaikka tehtäisiin mahahuuhtelu pariin otteeseen ja päälle vielä annettaisiin peräruiske tai pari.

2 kommenttia:

PäiviL kirjoitti...

Niin, grafomania onkin paljon sitkeämpi vaiva kuin leini ja keuhkotauti yhteensä.

AuvoT kirjoitti...

Näin on. Nyt en malta olla linkkaamata tähän hauskaa juttua peräruiskeista (colon cleansing englannin kielellä) Veikkaan että ne ei auta moneenkaan mutta parantaa luulosairaat pikaisesti.

http://nyt.fi/20111106-ala-stressaa-nigellakin-ottaa-rennosti/

Tämä on jo toinen viestini nyt, sorry spämmäys mutta kahvikupissa on vielä jäljellä...