keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Kissanhiekkaa

Rakas Kerttu,

Et arvosta minua, olen huoneen nurkassa seisova raapimapuu, jota et viitsi enää kaluta, Rainbow kissanruoka, jolle käännät selkäsi.

Raahasin tänään residenssiimme kärryllä 30 kiloa tyyristä laventelin tuoksuista kissanhiekkaa ja puhdistin eriösi. Kuulinko yhtään kiitoksen sanaa? Se 30 kiloa on paljon, vaikka pyörät on alla. Kannoin moskan ylös portaita pussi kerrallaan. Passaa siihen jätöksensä tehdä.

Työkaverin asunnossa on remontti, eikä vessaa voi käyttää viikkoon. Suositin ostamaan laventelin tuoksuista kissanhiekkaa. Arvelisin, että 30 kiloa riittää viikoksi, sillä nainen asuu yksin. Kun ei vaan mene kutsumaan vieraita. Kynnen aluset kannattaa puhdistaa huolellisesti sen jälkeen kun on riipinyt hiekat tuotosten ylle.

Sinä et alkoholista piittaa. Nyt on noussut häly eräästä saha-alan yrittäjästä, joka on myös työteliäs kansamme edustaja. Kutsukaamme häntä nimellä herra H. Herra H on yösydäntä myöten tavannut kansalaisia, osa työstä on tapahtunut hänen henkensä kaupalla moottoripyöräjengin tiloissa. Siellä tämä jalo herra H jakeli köyhille satasia. Jos hän vähäisenä vapaa-aikanaan (siinä aloitteiden rustaamisen ja muun aherruksen ja asioihin perehtymisen sivussa) on hiukan nauttinut alkoholia, niin siitäpä on nyt mekkala noussut.

Kyllä valo piristää. Ostin lippuja Tampereen lyhytelokuvafestivaaleille. Kun asuin pienessä kaupungissa junamatkan päässä, haaveilin sinne pääseväni. Nyt olen asunut jo useamman vuoden ihan tapahtuman vieressä, mutta vasta nyt ostin festivaaleille lippuja. Ei siellä kissaelokuvia ole, ainakaan toivottavasti.

Ystävällisesti,

emäntäsi Heidi

3 kommenttia:

Roope Dessutom kirjoitti...

Muistanko oikein, että joku kirjoitti tänne joskus, ettei Heidiltä suju huumori vaan pitäisi yrittää siirtyä Hemingwayn tai Camus´n linjoille???

Olen eri mieltä. Jyrkästi.
Dessu

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Kiitos. Nyt ehkä huumori oli vähän väkinäistä.

Erja kirjoitti...

Se on aikas vinkee toi huumori, kun se voi olla yhdestä sanasta kiinni. Nyt sellainen oli residenssi.