lauantai 17. maaliskuuta 2012

Kertun nimipäivät


Emäntä kirjoittelee kaikenlaista levotonta. Siksi onkin järkevintä, että otan täksi päiväksi blogin vetovastuun Olenhan sitäpaitsi emäntääni suositumpi. Moni kurkistaa blogia "Olisiko siellä jotain Kertulta?" ja joutuu toistuvasti pettymään. Minä satsaan laatuun, emäntäni ikävä kyllä määrään.

Eämäntäni ei ole saanut aikaiseksi järjestää lupaamiaan kissanristiäisiä. Olen Kerttu vain epävirallisesti ilman säällisiä ristiäisjuhlia. Emännän saamattomuus ei ole minulle mikään yllätys. Tuolla se istuu nenä kirjassa. Kuuluu olevan hyvä, sopivasti melankolinen. Kirjan nimi on Yösoittoja ja sen on raapustanut joku Kazuo Ishiguro. Järjetön nimi miehellä. Kirja ei kuulemma kerro rotukissoista, joten minua ei kiinnosta pätkääkän. Tästä alan päästä hiljalleen asiaan. Minulla on nimipäivä. Yllä on emännän minusta tänä aamuna räppäämä fanikuva, olkaatte hyvät. Sen verran se sentään viitsi. Kuten huomaatte on turkki ihan takussa. Ei viitsi emäntä kammata ja harjata.  Istuu vaan villasukat pikkujaloissaan ja lukee. Päästää välillä melankolisia huokauksia. On olevinaan jotenkin syvälllinen. Katin kontit sanon minä. Siivoaisi hiekkalaatikkoni.

Emäntäni valitteli taas kerran, kun katkoin anopinkielen lehden. Minusta se on ruma kasvi. Sen lehdet ovat sitäpaitsi vastustamattoman rapeita ja sisus on mehevä, pähkinäisen miedon maikuinen.

Kerttu


10 kommenttia:

Hoo Moilanen kirjoitti...

Kerttu, emännälläsi on makua kirjojen suhteen! Jokin niissä japseissa viehättää minunkin kaihomielistä sisikuntaani.

Antaisipa sinulle nimpparilahjaksi oman anopinkielen, jota saisit halulla pureskella!

AuvoT kirjoitti...

Ei tässä muuta, mutta tuo alla oleva trilogia Ahneus, Kateus, Kohtuus voisi toimia kolmiosaisena romaanina. Voi olla yhdessä niteessäkin. Se kuulostaa ihan suurelta kehitystarinalta, ahneuden ja kateuden jälkeen on opittu kohtuus.

S kirjoitti...

Kerttu, sinulla on kaunis nimi, äitivainaani oli kaimasi ja nimipäiväsi on mahtava, koska minulla on silloin synttärit!
Nimipäiväonnea Kertulle!

Päivi kirjoitti...

Moi Kerttu ja onnittelut!
Onpa sulla ihanan pehmeän näköinen pörröturkki ja muutenkin näytät nätiltä. Toista se on mun ulkonäköni laita - on vaan tämä kova kilpi ja muutenkin hieman o u t o ulkomuoto. Mutta toisaalta pitkän evoluution luoma ja äärimmäisen tarkoituksenmukainen! Meillä muuten pyörii tuo sama kirja, mutta mun emäntä touhuaa vaan kaikenlaista muuta turhan tarpeellista. Ei ehdi lukea.
Keväiset terveiset, Liemi K(ilpikonna)

Tiina kirjoitti...

Hyvää nimipäivää kauniille Kertulle!
Onko Kerttu minkälaista rotua?

Musta ja Harmaa kirjoitti...

Onnea paljon, kaunis Kerttu.

Ihmisissä on just tuo, kun ne on laiskoja. Ei meditatiivisia tai mietteliäitä, kuten me, vaan LAISKOJA. Samoin meillä täällä.

Ei voi mitään. Ilmankaan ei pärjää. Pakko niit on sietää.

Anonyymi kirjoitti...

Nimipäiväonnittelut!
Niin tuttua tuo emännän laiskuus. Hiekkalaatikon tyhjentäminen kestää, ruoaksi on tarjolla vain kissankeksejä, tämän päivän herkkuannos on vieläkin saamatta. Eikä edes pientä siivua sitä ohuen ohutta kinkkua viitsinyt minulle antaa.
Mutta kyllä se kivasti rapsuttaa korvan takaa.
terveisin Paavo (äiti maalaissukua ja isä tuntematon)

Anonyymi kirjoitti...

Nimipäivä onnittelut, kuka sen oikein keksi sinulle tuon nimen? Kerttu, sopii sinulle, kuvan perusteella.

Täällä odotellaan ilta-ateriaa, hieman samanlaiset ovat ongelmat kun palvelusväki vain makoilee kirjan kanssa. Sanovat sitä lukemiseksi.

Illan jatkoja! t. Sisu, toisesta kaupungista

Anonyymi kirjoitti...

Kerttu, oletko ajatellut lähettää blogitekstejäsi kustantajalle? Minä ainakin ostaisin kirjasi! t.fanisi

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Kerttu kehrää ja kiittää!